Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 04, 2024

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 427

 

Ugens flow-tv leverer portrætter af både Liv Ullmann og Ove Sprogøe. Dokumentarer om Blitzen over Londen under 2. verdenskrig, tilbageblik på 1976 og Arne Jacobsen. Desuden fortæller Lars Mikkelsen om vikingetiden, vi hører om Miss America-konkurrencen og om varetægtsfængsel i Danmark. Der er nok at glæde sig til! God fornøjelse!

 

Historien om Danmark: Vikingetiden

DR2, 24. januar, kl. 18:15

Lars Mikkelsen fortæller om én af de mest berygtede tider i dansk historie; Vikingetiden. En epoke så fascinerende og krigerisk, at den til evig tid har placeret vores land på verdenskortet. Det er historien om, hvordan danske bønder bliver nogle af verdenshistoriens værste sørøvere. I England følger Lars Mikkelsen de spor som vikingerne efterlod. I Danmark går vi fra at dyrke de nordiske guder til, at Harald Blåtand får overbevist befolkningen om kristendommen, og så bliver landet for første gang samlet til en nation under én regent.

 

Miss Americas grimme ansigt (1:4) Beskidte tricks

DR2, 24. januar, kl. 22:40

Amerikansk dokumentar fra 2023. (Secrets of Miss America) Skønhedskonkurrencen Miss America har altid symboliseret den amerikanske drøm. Smilende, smukke og sexede unge kvinder, der går fra at være helt ukendte til at blive nærmest royale. Men under overfladen lurer en anden virkelighed. En whistleblower lækker chokerende mails fulde af vulgære og misogyne kommentarer om tidligere vindere, der involverer hele bestyrelsen.

 

Liv Ullmann: Et norsk ikon (1:3) Skuespilleren

DR2, 25. januar, kl. 19:15

Norsk dokumentarserie fra 2023. (Liv Ullmann: A Road Less Travelled) Liv Ullmann er en af de største skuespillere i filmhistorien. I 2022 modtog hun en æres-Oscar og er kendt for roller i bl.a. 'Persona' og 'Scener fra et ægteskab' af Ingmar Bergman. Serien dykker ned i hendes karriere, livet som international stjerne og UNICEF-ambassadør. Her fortæller hun om sit liv, fra hun kom til verden i Tokyo i 1938, 2. verdenskrig og barndommen i Trondheim i Norge til gennembruddet i Hollywood.

 

70'erne tur retur: 1976

DR2, 26. januar, kl. 18:00

I 70'erne tur retur skal vi på en rejse gennem et legendarisk årti. I 1976 udfordres autoriteterne og danskernes vaner af alternative måder at tænke på - Tvindbevægelsen buldrer derudaf, og fristaden Christania redder livet endnu engang.

Udsendelsen om 1977 følger umiddelbart efter.

 

Ove Sprogøe - Min barndoms land

DR2, 27. januar, kl. 17:50

Dansk portræt fra 1984 Ove Sprogøe værnede om privatlivets fred, men i 1984 lykkedes det alligevel et tv-hold at lokke ham med til fødebyen Odense for at opsøge kære kendte steder, han faktisk ikke havde set i over 50 år. Det blev til et følelsesladet møde med det tomme fødehjem, biografens cowboyrækker, åen, bagerens brunsvigere og alle de andre ting, som havde brændt sig fast i en lille drengs hukommelse.

 

Arne Jacobsens moderne Danmark

DR2, 28. januar, kl. 20:00

Dokumentar om den ulydige skoledreng med talent for at male, der blev en af vores største arkitekter. Hans ideer var forud for sin tid og fik ofte kritik, men i dag, 50 år efter hans død, står Arne Jacobsens skoler, rådhuse og biblioteker stadig og tegner det moderne Danmark.

 

De mistænkte

DR1, 29. januar, kl. 21:25

Pludselig bliver du anholdt. Mistænkt for svindel eller for at være i ledtog med narkokriminelle. Du siger, du er uskyldig. Men du sættes flere måneder i fængsel - varetægtsfængsel. To helt almindelige danskere sidder fængslet, mens deres sag undersøges af politiet. De fortæller om store tab, menneskeligt og økonomisk, og hvordan det rammer uskyldige og deres børn hårdt. Fire ud af ti fængselsceller i Danmark bruges konstant til varetægt. Det er et voksende problem - ikke kun for danskernes retssikkerhed - men også for hele retssystemet, siger flere dommere.

 

Blitzen - Luftkrigen over England (1:2)

DR2, 30. januar, kl. 20:05

BBC-dokumentarserie fra 2021. (Blitz Spirit) Huse i flammer, døde og døende på fortovene og desperate forældre, der leder efter deres børn. Under 2. Verdenskrig sønderbombede tyskerne britiske storbyer i et otte måneder langt stormløb kendt som Blitzen. 44.652 mennesker omkom under murbrokkerne, i undergrundsstationerne, i bombeskjul, i deres baghaver og i deres egne senge. Gennem seks stærke vidnesbyrd afsløres det, hvordan det virkelig var at gennemleve den blodige og skræmmende luftkrig over England.

Anden del følger umiddelbart efter.

[Historie-online.dk, den 23. januar 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 03, 2024
TV-tips, uge 42, 2023
TV-tips, uge 05, 2024