Menu
Forrige artikel

Cirkus Dannebrog i 40 år

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3727

Søndag 1. maj - fredag 30. september samt lørdag 15. - søndag 23. oktober

Cirkus Dannebrog kan i år fejre 40 års jubilæum i manegen, og det markerer Cirkusmuseet i Rold med en særudstilling. 

Egentlig går historien næsten 140 år tilbage, da tipoldeforældrene til den nuværende direktion, Theodor Justus Enoch og hans hustru Wilhelmine Schultz, med en kongelig bevilling i 1880 grundlagde det første Cirkus Dannebrog. Dengang som nu var det en økonomisk udfordring at drive cirkus, og fra 1909 stod Wilhelmine endda alene med arbejdet, da hendes mand døde. Men med børn, børnebørn og svigerbørn udgjorde familien en stærk kerne af artister, og cirkusset kørte helt frem til ca. 1922, hvor det måtte lægge op.

Men Haddy Enoch, oldebarnet til grundlæggerne, havde en drøm at få familiecirkusset op at køre igen. I 1976/1977 blev Cirkus Dannebrog stiftet for anden gang. Det er denne bedrift Cirkusmuseet i Rold nu fejrer. I dag består direktionen i Cirkus Dannebrog af den næste generation, som kører cirkus videre efter stolte traditioner - tilsat lidt fornyelse. På trods af besværligheder, en kontrovers med skat, en konkurs og en virksomhedsredning har Cirkus Dannebrog i år taget hul på sin jubilæumssæson.

Jubilæumsudstillingen fortæller Cirkus Dannebrogs historie - om alt fra cykelekvilibrisme over artisteri til cirkusdirektørdrømme. I ord og billeder, med sjove anekdoter, rekvisitter, kostumer, plakater og film får man et spændende indblik i Danmarks Nationalcirkus.

Jimmy Enoch er tredje generation i Enoch-familien, der har valgt familiens signaturnummer, cykelartisteri. Jimmy Enoch er tredje generation i Enoch-familien, der har valgt familiens signaturnummer, cykelartisteri.

Nordjyllands Historiske Museum

http://nordmus.dk

Forrige artikel
Se relaterede artikler
På den anden side – hvordan vi husker hvad vi ikke vil vide
Vikinger i krig
Fangekælderen - ny udstilling