Menu
Forrige artikel

Danmarks Jernbanemuseum åbner videncenter

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2711

Danmarks Jernbanemuseums videncenter

Danmarks Jernbanemuseum råder over landets mest omfattende bogsamling på det jernbanehistoriske og transporthistoriske område – en samling, der fortsat udbygges med dansk og udenlandsk litteratur.

Desuden råder museet over en meget stor samling af originale tegninger af rullende materiel, næsten komplette samlinger af betænkninger, planer og en bred vifte af jernbanehistorisk kildemateriale især knyttet til De danske Statsbaner. 

Med museets nye Videncenter gøres litteraturen og samlingerne tilgængelige for gæsterne parallelt med, at museets store billedsamling digitaliseres og tilgængeliggøres på nettet.

Videncentret er en vigtig del af Danmarks Jernbanemuseums strategi for digitalisering og tilgængeliggørelse af samlingerne.

Danmarks Jernbanemuseum befinder sig i en remisebygning fra 1954. Remisen har 21 spor og blev oprindelig opført som depot for DSB og de nordfynske privatbaner. I dag er remisen et flot udstillingsrum, hvor man i de rustikke og industrielle rammer kan opleve den danske jernbanehistorie på nærmeste hold. I udstillingen findes en perlerække af ikoniske lokomotiver og vogne - fra Danmarks ældst bevarede damplokomotiv, H40 fra 1868, til det store dieselelektriske ME-lokomotiv fra 1981. De udstillede lokomotiver og vogne viser udviklingen i den danske jernbanehistorie. Det gælder ved dobbeltdækkervognen, der i begyndelsen af 1900-tallet kørte københavnere til Dyrehaven, ved godsvogne, der har fragtet utallige varer gennem landet, og ved den imponerende E-maskine fra 1950, der er Danmarks største danskbyggede damplokomotiv. www.jernbanemuseet.dk

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Derfra hvor vi stod
Kilder fra den danske kolonitid tilgængelige
Udstillingen ”Industri: fra håndværk til robot”