Menu
Forrige artikel

Hårets historie

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4926

Sommerens særudstilling på Middelfart Museum sætter i år fokus på hår. Hår er noget, vi alle har på hovedet og på kroppen. Men hår er også mere end det. For hår har betydning for vores selvforståelse og måde at udtrykke os på. Netop det har Middelfart Museum taget op som tema.

Lokale middelfartere fortæller på udstillingen om deres hår. Blandt andet kan man få indblik i, hvad hippiens lange hår og punkerens hanekam siger om deres identitet. Man kan også blive klogere på de større linjer f.eks. om hårets biologi igennem 300 mio. år og om hårmode fra bronzealder til nutid.

På udstillingen vil museet gerne aktivere publikum. Der er bl.a. mulighed for at mærke på forskellige slags hår fra mennesker og dyr, og man kan prøve forskellige parykker. Publikum kan også tage del i tidens debat om kropsbehåring. For nogle er kropshår uønsket, imens det for andre ikke betyder så meget. Debatten er til tider ophidset, og besøgende kan her sige deres mening ved at afgive deres stemme.

Endelig viser udstillingen reklamefilm for skiftende tiders hårshampoo, hårcreme, barbergrej og lignende. Reklamerne fortæller om produkter som Brylcreem fra 1960’erne, Botaniq æbleshampoo fra 1970’erne og Gillette barberblade fra 1980’erne. Men de fortæller også om reklamens logik, der lover mænd og kvinder et attraktivt udseende, hvis blot de bruger det pågældende hårprodukt.

Udstillingen er skabt af Middelfart Museum i samarbejde med studerende fra Aarhus Universitet.

Sommerens særudstilling HÅR kan ses i Algade 8, hvor også Café Inga ligger. Der er som noget nyt etableret handicapvenlig adgang gennem slippen t.v. for hovedindgangen. Særudstillingen er åben fra lørdag den 19. maj til og med 20. oktober. Der er åbent tirsdag til lørdag klokken 11-17.

Historie-online.dk, den 25. juni 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Jernalderens guldofringer
Flugtkongen Carl August Lorentzen i Fængselsmuseet
Udstilling om Københavns Vestegn