Menu
Forrige artikel

Hirtshals i 80'erne

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5045

 

Mandag d. 20. maj kan du få et gensyn med en perlerække af fotografen Ole Vestergaards billeder fra Hirtshals-Bindslev Avis i 1980’erne, når Hjørring Kommunearkiv åbner ny fotoudstilling på Hirtshals Bibliotek, ’Husker du? Hirtshals i 80’erne”.

Kan du huske Janes sol- og Helsecenter, Hirtshals Biograf, kagebådsspisning i Nørregade og de royale besøg i 1984 og 1989? I anledning af Hirtshals bys 100-års jubilæum kan du få et glædeligt gensyn med Hirtshals by, som den så ud i 1980’erne - årtiet hvor Nordsø-museet slog dørene op for første gang, Nørregade blev omdannet til gågade, Hirtshals blev udnævnt til årets by og puddelhår og campinghabit var sidste skrig.

Billederne i udstillingen stammer alle fra en stor fotosamling af billeder taget til Hirtshals-Bindslev Avis af den lokale fotograf Ole Vestergaard. Billederne blev indtil 2006 opbevaret på Hirtshals Rådhus og har siden 2007 indgået i Hjørring Kommunearkivs samlinger. Arkivet har længe ønsket at gøre noget ud af de mange herlige fotos og med en økonomisk håndshækning fra Sigurd og Margit Espersens Familiefond og Nordea Fondens lokalpulje kunne udstillingen realiseres her i jubilæumsåret.

Udstillingen åbnes kl. 13 af Administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen. Alle er velkomne til den festlige begivenhed.

I 1980’erne blev der ofte spist store kagemænd og –både i byens gader. Til udstillingsåbningen byder kommunearkivet derfor på en 3 m. lang kagemand, der uddeles efter ”først til mølle”.  Fotograf: Ole Vestergaard 1989.  

[Historie-online.dk, den 13. maj 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nat på museet
Gå til håndværk på Glud Museum
Omvisning på museet i Randers