Menu
Forrige artikel

Pionerbyen Kjellerup

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5325

 

Fotoudstilling om pionerbyen Kjellerup, der i 2019 fylder 150 år.

Besøg Museum Silkeborg Blicheregnens nye særudstilling Ved Korsvejen som optakt til, at Kjellerup fylder 150 år i 2019. Særudstilingen er en fotoudstilling om Kjellerups første 50 år med aldrig tidligere udstillede fotos fra Blicheregnens Arkiv. Udstillingen er en unik chance for at opleve en provinsbys udvikling omkring århundredeskiftet.

Særudstillingen fortæller historien om, hvordan byen udviklede sig omkring korsvejen, og om de mennesker, der var med til at præge byens udvikling fra 1869, hvor herredsfogedens kontor flyttes til byen og frem til 1919, hvor byen er en driftig provinsby med station, tinghus, sygehus og uddannelsesinstitutioner. 

Blicheregnens Arkiv har gravet dybt i arkivet og fundet fotos af byens markante bygninger fra byens tidligste historie. Gå på opdagelse i historien og i billederne af Teknisk Skole og Tinghuset, og læs avisernes notitser om alt fra byens første WC til den spanske syge i Kjellerup. 

Man kan opleve minibiografen med fotos fra de sidste 100 år og høre interviews med byens indbyggere fra arkivets gemmer. Og man kan finde ud af, hvem der gemmer sig bag navnene Krabbesgade, Sindingsgade og Jens Møllers Gade i Kjellerup i historien om fem af byens initiativrige mænd, og den poinerånd, der drev byen frem.

Blicheregnen, Blichersvej 30, Thorning, 8620 Kjellerup

Historie-online.dk, den 9. oktober 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
500 års københavnsk skohistorie
Modige Kvinder
Drømmen om Kina