Menu
Forrige artikel

Verden rundt på museum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2547

 

I 2019 og 2020 bragte historie-online.dk en række artikler, hvor Ole Mortensøn besøgte en lang række museer over hele verden. ”Museum på rejsen” fortalte om museernes samlinger og oplevelserne ved at gå gennem udstillingerne.

Det blev en spændende artikelserie, som mange af historie-onlines læsere havde glæde af. Og nu kan man så få serien i bogform, idet Forlaget Ådalen står bag udgivelsen med alle artiklerne fra historie-online.dk, plus et par stykker mere.

Ole Mortensøn skriver i forordet: ”Denne rejsebog er et forsøg på at bevise, at museer overhovedet ikke er støvede og kedelige, men tværtimod nøglen til oplevelser og viden. Overalt i verden findes fantastiske museer, som giver dig lejlighed til at forstå, hvor du befinder dig, hvorfor meget er, som det er, og hvornår afgørende begivenheder og ændringer indtrådte på stedet.”

Og Ole Mortensøn lever op til beviset på, at museer ikke er støvede ved veloplagt at skrive om museer, han har besøgt på rejser i både Europa, USA, Asien og Latinamerika. De fleste steder med forfatterens egne fotografier til at illustrere.

Bogen, der har fået titlen ”Verden rundt på museum”, er udkommet på Forlaget Ådalen, er på 343 sider og koster 350 kr.

[Historie-online.dk, den 21. december 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Årets historiske bog 2021 i Sverige
Årets bog om svensk historie
Nyt nummer af KULTURSTUDIER