Menu
Forrige artikel

Vinterferie på danske museer 3

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2502

Medicinsk Museion

Uge 7 og 8: Børneomvisning i udstillingen Det indsamlede menneske

Nysgerrige børn kan blive klogere på, hvordan sygdomme ser ud inde i kroppen, når vi går helt tæt på udstillingens ægte kropsdele – eksempelvis kranier, hjerter, tandceller og blod. Under omvisningen indsamler børnene løbende ”genstande” til deres egen mini-samling af mennesket.

Tirsdag til fredag kl. 10.15, og lørdag til søndag kl. 12.15

Omvisningen er målrettet børn i alderen 7-10 år. Der er et begrænset antal pladser til denne aktivitet. Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet og børn skal være ifølge med en voksen. Når indgangen er betalt, er der fri adgang til aktiviteten og til museets øvrige udstillinger.

Uge 7: Børneomvisning Gyldne krops-reparationer

Hvad gør vi, når kroppen ”går i stykker”? Mulighederne for reparere kroppen har udviklet sig over tid, og vi bliver stadig dygtigere. I omvisningen ser vi nærmere på fortidens amputationer og andre voldsomme indgreb, og vi kigger på, hvor smart kroppen er til at reparere sig selv. Udstillingsskabet Kintsugi: gyldne krops-reparationer er er fuld af kunstige tænder og glasøjne og andre opfindsomme reparationer og forbedringer af kroppen, og sammen prøver vi at finde på smarte kropsreparationer, som måske kan blive virkelige i fremtiden.

Tirsdag til fredag kl. 12.15.

Børneomvisningen er målrettet børn i alderen 6-9 år, men alle andre er selvfølgelig også velkomne. Der er et begrænset antal pladser til omvisningen. Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet. Når indgangen er betalt, er der fri adgang til omvisningen og til museets øvrige udstillinger.

Uge 7 og 8: Offentlige omvisninger

To gange om dagen vil der i vinterferien være offentlige omvisninger, hvor vores kyndige omvisere giver en underholdende og lærerig rundtur på museet. Omvisningerne varer ca. 50 minutter. Der er maksimalt plads til 30 på hver omvisning, og der kan ikke forudbestilles plads, så mød venligst op i god tid.

Tirsdag til fredag kl. 11.00, 13.00 og 14.00 (på engelsk). Lørdag til søndag kl. 12.30, 13.30 (på engelsk) og 14.30.

Der er et begrænset antal pladser til omvisningerne. Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet. Når indgangen er betalt, er der fri adgang til omvisningerne og til museets øvrige udstillinger.

Tøjhusmuseet

Sørøverskole på Tøjhusmuseet

Hele vinterferien åbner Tøjhusmuseet sin berømte og berygtede sørøverskole. Her kan pirataspiranter i alderen 5-10 år opleve sørøverlivet på de syv verdenshave, klæde sig ud i sørøvertøj og smage på beskøjter og skibsøl.

Børnene kommer i lære som pirater og skal gennem 11 poster, før de kan kalde sig vaskeægte sørøvere.

Billetten til sørøverskolen giver også adgang til Tøjhusmuseets udstillinger, hvor børn og voksne kan opleve livet som dansk soldat i Afghanistan, gå på opdagelse i historierne om Danmarks krige de sidste 500 år og udforske livet til søs i vores udstilling om den danske flåde.

Politimuseet

Glæd dig til Politimuseets vinterferieprogram, der byder på kriminalgåder og aktiviteter for både store og små alle ugens hverdage i uge 7 fra kl. 10 til 16.

For de større børn

For de større børn (fra ca. 10 år) laver vi: ”Sporjagten, en kriminalgåde for hele familien”, hvor du skal efterforske en vanskelig kriminalsag, der er omgærdet af mystiske omstændigheder. Du skal bl.a. være skarp i din undersøgelse af gerningssted, mistænkelige effekter og korrespondancer, samt i din vurdering af de mistænktes alibier og mulige motiver.

I dit arbejde med kriminalgåden kan du enten arbejde alene eller sammen med resten af familien.

Krimigåden kører alle hverdage i uge 7 i tidsrummet kl. 10-16.

For de mindste

For de mindste (ca. 6-9 år) laver vi alle hverdage: ”Mysteriet om hundetyven”. Hunden Charlie er forsvundet og vi har brug for din hjælp til at undersøge de efterladte spor. Kan du mon opklare mysteriet, så Charlie kan vende hjem?

”Mysteriet om hundetyven” er sammensat som en mini-rundvisning, der kører på nedenstående fire fastlagte tidspunkter. Der er plads til 25 børn pr. mini-omvisning og tilmelding foregår på dagen ved personligt fremmøde.

Tidspunkter for ”Mysteriet om hundetyven” (alle hverdage i uge 7)

§  Kl. 10.30 – ca. kl. 11.15

§  Kl. 11.30 – ca. kl. 12.15

§  Kl. 12.30 – ca. kl. 13.15

§  Kl. 13.30 – ca. kl. 14.15

Odense Bys Museer

Vikinge-vinterferie for børn

Møntergårdens børneformidler tager jer med rundt på forunderlige og interessante mini-rundvisninger i børnehøjde, hvor han fortæller jer om den sidste vikingekonge "Knud den Hellige" og om hverdagen i Odense i vikingetid og middelalder. Hver rundvisning tager ca. 15 minutter og begynder ved billetsalget.

Program for rundvisningerne:
Kl. 10.30 - Knud den Hellige
Kl. 11.30 - Fra bord til lort
Kl. 13.30 - Knud den Hellige
Kl. 14.30 - Fra bord til lort

Rundvisningerne er henvendt til børn i alderen 7-11 år.

Har du altid drømt om at holde en ægte knogle imellem fingerne? Så kom forbi Histotoriet i vinterferien, hvor vores børneformidler hjælper jer med at undersøge de gamle knogler.

Fra d. 13/02 til d.16/02 vil der som noget særligt være mulighed for at lege vikingelege. Legene foregår fra kl. 10.30-15.30.

10. februar – 18. februar 2018   (kl. 10:30 - 15:30)
Rundvisninger og knoglelaboratorium

Møntergården
Møntestræde 1
5000 Odense C

Retro gaming på Mediemuseet

Kik forbi i Mediemuseets retro gaming hule! Her vil yngre og ældre gamere kunne glæde sig over et gensyn med klassikere på Super Nintendo, Commodore 64, Sega Mega Drive og eksempelvis spille Mario, fra dengang han var firkantet.

10. februar – 18. februar 2018   (kl. 10:00 - 16:00)

Mediemuseet
Brandts Torv 1
5000 Odense C

Museum Østjylland

Museum Østjylland

Oldtidsmarked – med masser af prøv selv

Lørdag og søndag d. 10. – 11. februar kl. 13 – 15.30 og tirsdag, onsdag og torsdag d. 13., 14. og 15. februar kl. 13 – 15.30

Oplev oldtiden i de bemandede værksteder med masser af prøv selv. Lav din egen amulet, slå flint, rist en rune, få en sej tatovering, slyng et flot vikingearmbånd, spil med knogler og meget mere. Kom også bag kulisserne til arkæologens kontor og konservatorens værksted og hjælp museumsfolkene.

OBS: Risiko for at blive meget klogere på oldtiden på den sjove måde.

Sted: Kulturhuset, Randers.

Vinterferiekonkurrence i Ebeltoft og Grenaa

Lørdag 10. februar – søndag 18. februar

Ebeltoft: Kom ind i varmen i vinterferien, gå på opdagelse i Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus, og deltag i konkurrencen om en hemmelig præmie. Sted: Juulsbakke 1, Ebeltoft.

Grenaa: Kom ind i varmen i vinterferien, gå på opdagelse i museets udstillinger, og deltag i konkurrencen om en hemmelig præmie. Sted: Søndergade 1, Grenaa.

Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland byder på masser af sjove aktiviteter i uge 7, som er sjove og hyggelige at gå om bord i. Kom og vær med til at løse forskellige opgaver hos museets mange afdelinger, så tag en voksen under armen på din næste museumstur i vinterferien.

Sønderborg Slot
Lørdag d. 10. - søndag d. 18. februar 2018
Kl. 10.00 – 16.00

Nok se, men ikke røre
Sådan plejer det at lyde når man går på museum. I vinterferien bliver det lidt omvendt. Her kan du, et sted i museet besøge ”Det omvendte museum”. Her gælder reglen ”Ikke se, men nok røre”. Du skal ”se” om du kan finde ud af hvad der er udstillet i ”museet” ved at føle på genstandene uden at kunne se dem.

Bogstavjagten
I billetsalget kan du gratis få udleveret det første spor i jagten på 11 bogstaver, der er gemt rundt omkring i det store gamle slot. Når du har samlet alle bogstaverne bliver det spændende om du kan få dem til at danne et helt bestemt ord.

Billedjagten
Oplev historien gennem malerier. På slottet hænger der mange malerier der fortæller om Sønderjyllands historie. I billetsalget kan du gratis få udleveret en gengivelse af 13 forskellige malerier. På din tur rundt i slottet skal du nu prøve at finde ud af hvor de er placeret. Når du har fundet billederne, kan du læse om hvad det er der foregår.

Pris: Voksne betaler entré: Børn under 18 år har gratis adgang, men betaler for materialer 40 kr. pr. barn, hvis de deltager i aktiviteterne. Klubmedlemmer: gratis

Mest for mor og far
Kom med på en gratis rundvisning hver dag fra d. 12/2  -  d. 16/2. Turen starter  kl. 11.00 og varer 1 time.

Kulturhistorie Aabenraa
Lørdag d. 10. og søndag d. 11. februar 2018
Tirsdag d. 13. – søndag d. 18. februar 2018
Kl. 13.00 – 16.00

(fortsætter også i uge 8, tirsdag 20. februar - søndag 25. februar, 13.00 - 16.00)

Man kan rejse langt væk i vinterferien på charterferie med sin tegneblok og sit kamera og finde spændende motiver i det fremmede. Men det er langt billigere at rejse hen på Søfartsmuseet (Kulturhistorie Aabenraa), der rummer masser af spændende og eksotiske skatte. Skonnerter, fregatter og smukke genstande hjembragt fra fjerne egne skaber en helt særlig atmosfære på museet og fantasien stimuleres.

Design din egen t-shirt, sko eller rejsetaske
Designere og kunstnere har altid fundet inspiration i etnografiske samlinger. I vinterferien kan du gå i designernes fodspor og tegne og male dit eget rejsesæt frit efter flotte genstande fra museet. Prøv at designe en t-shirt eller en converse-sko med motiver fra Afrika og Kina. Du kan også finde fantastiske mønstre, som du kan dekorere din rejsetaske med.

På jagt efter Taffelbjerget
Søfartsmuseet rummer en stor samling flotte skibsportrætter, som kaptajner gennem tiden har fået malet, stolte og glade for deres egne skibe. På Søfartsmuseet kan du finde et eneste skibsportræt, hvor man øjner Taffelbjerget i baggrunden. Bjerget ligger helt nede i Sydafrika. Legenden lyder, at sømænd før i tiden brød ud i sang, når de nåede Taffelbjerget på vej til Kina. Så vidste de, at de var nået halvvejen.

Gå på jagt efter skibsportrættet, hvor du kan se lidt af Taffelbjerget i venstre side lige bag ved skibet. Bagefter kan du tage din tegning med til Brundlund Slot, og tegne skibet og Taffelbjerget der, som maleren Eckersberg har malet det. Når du viser begge tegninger, så venter der lidt skipperslik i museets butik.

Tegn din ønskedrøm på Taffelbjerget
Prøv at forestille dig, at du havde sejlet længe ude på havet, og endelig så du land, Taffelbjerget,
som du havde drømt om. Undervejs har du hverken haft mobiltelefon eller kunnet spise en burger. Prøv at tegne dine drømme og det du har længtes efter ude på havet. Du kan tegne din drøm oven på billedet af Taffelbjerget.

Mandag, onsdag og fredag er emnet Slottets historie, bygningshistorien, hvem boede her, hvem sad til fange i 17 år. Tirsdag og torsdag tager guiden jer med rundt og fortæller om hans favoritter. Rundvisningerne foregår på dansk, de er gratis, men der betales normal entré.

Forsorgsmuseet i Svendborg

Tirsdag d. 13. februar åbner Danmarks Forsorgsmuseum for en ny sæson. 

To rundvisninger hver dag tirsdag – fredag i uge 7. Rundvisningerne starter kl. 11.00 og kl. 13.00 - og er gratis, når entréen er betalt.

I vinterferien kan alle få et levende og medrivende skud socialhistorie på Danmarks Forsorgsmuseum. Museets gæster kan gå med en af museets formidlere på en rundvisning og høre historierne om livet bag de høje pigtrådsklædte mure - om bl.a. lusekassen, fuldebrummen og selvfølgelig om en række af de mennesker, der i tidens løb har boet på Fattiggården. 

Man kan også prøve kræfter med Fattiggårdens mandearbejde som fx at væve måtter af kokossnor, og man kan smage på Fattiggårdens fedtemadder.

Fattiggården åbnede i 1872 og lukkede først i 1974. Frem til 1961 var en indlæggelse på Fattiggården lig med indespærring og tab af borgerlige rettigheder som stemmeret, valgret, retten til at indgå ægteskab og retten til at tage sig af sine egne børn. På Danmarks Forsorgsmuseum er der åbne døre ind til dele af samfundets historie, som ellers har været skjult bag høje pigtrådsbekransede mure. Her fortælles forsorgshistorie fra vugge til grav - fra børnehjem over fattiggårde til alderdomshjem. Museet fortæller både barske historier om svigt og rettighedstab, men også pudsige historier om skæve eksistenser og om håb og drømme om et bedre liv.

Se vinterferieaktiviteter 1

og vinterferieaktiviteter 2

Historie-online.dk, den 10. februar 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Og det skete i de dage...
24 vejledningsvideoer om arkivalier
Otto Busse - Historiens Aktører nr. 20