Menu
Forrige artikel

Virtuelt besøg på verdens største fængselsmuseum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 6367

Virtuelt besøg på verdens største fængselsmuseum
Dyk ned i den danske historie på en ny, levendegjort og pædagogisk måde

 

Horsens er ikke nødvendigvis øverst på listen herhjemme over kulturelle højborge, og når det handler om kulturelle oplevelser, kigger vi gerne mod enten hovedstaden eller Århus. Måske vi ikke ved, hvor stor en juvel FÆNGSLET egentlig er.

Heldigvis er der et helt andet internationalt fokus. Den amerikanske mediegigant CNN har eksempelvis udnævnt FÆNGSLET som det 5. bedste fængselsmuseum i verden (kilde) og MUSEUMS+HERITAGE AWARD 2016 - museumsverdens svar på The Oscars – kårede den fængslende oplevelse til verdens bedste oplevelsesmuseum! (kilde) Ganske imponerende, når man tænker på, at Horsens Statsfængsel for lidt over 10 år siden stadig var et reelt fængsel, der i mere end 150 år husede nogle af landets værste forbrydere.

I 2006 ophørte Statsfængslet sin status som fængslet og i stedet  blev transformeret til det fængselsmuseum, koncertsted og konferencecenter og hotel som vi kender i dag. Det lille fængselsmuseum er blevet udvidet, så det nu giver plads til sin samling af genstande med relation til fængslet – den største af sin art i verden. Du kan blandt andet se den økse, der blev brugt ved den sidste henrettelse i Danmark, hjemmelavede tatoveringssæt samt alverdens andre kreative fængselsaggregater. 



Tag en virtuel tur i det notoriske fængsel her

Denne virtuelle tur er et gennemført interaktivt redskab – udarbejdet I samarbejde med FÆNGSLET og Expedia Danmark -, som både fungerer som virtuel tur, der tager dig gennem gangene i den gamle fængsel samt et informativt redskab, som præsenterer spændende fangefortællinger undervejs.
Du kan blandt andet se og lære om:

De indsattes første møde med fængslet i slusen. 
Turen til sygeafdelingen 
Overførsel til sikringscelle- eller isolationsafdeling 
Særafdelingen for rockerne 
Besøg i arresten, der normalt er lukket for offentligheden. 
Historier om bl.a. rovmorderen Johan Bulotti, Justitsminister Peter Adler Alberti samt udbryderkongen Carl August Lorentzen

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ny udstilling i Carl Nielsens barndomshjem
1200 års Aarhushistorie
Rejsen - ny særudstilling på MoMu