Menu
Forrige artikel

Vild med videospil

Kategori: Artikler
Visninger: 3447

 

Xbox, PlayStation, Nintendo. De fleste glade gamere dyrker ofte ét spil til døde. Men sådan er det ikke for 32-årige Mads, der har tusindvis af videospil i sin samling.
 

Hvis du hører til en af dem, der gennem din barndom spillede diverse videospil på Nintendo, Playstation eller en anden konsol, kan du med garanti huske både 'Mario', 'Spyro' og 'Crash Bandicoot'.

Nok er disse spil blevet relanceret adskillelige gange, men intet slår de originale udgaver - og netop disse lever i bedste velgående i Mads' samling. Det skriver DBA Guide.

Mads' lejlighed er fyldt med videospil. Foto - DBA Guide

Så mange videospil har Mads i sin samling

I hver en skuffe og på hver en hylde i Mads' hjem findes æsker med gamle videospil, fra da Mads selv var barn. Han har brugt så meget tid på at samle spil og spillekonsoller sammen, at hans samling nu er oppe på over 2.000 spil til hele 12 forskellige spilsystemer.

Det hele begyndte, da Mads som 7-8-årig købte sit første spil. Siden da har han spillet utallige videospil på forskellige spillekonsoller. Han er så besat af videospillene, at han har gjort det til sin levevej. Mads sælger og køber ikke kun gamle videospil i sin fritid, han gør det også på sit arbejde, hvor han kombinerer sin hobby med at sælge spil til andre spilelskere.

Det første spil fik Mads næsten fingrene i på egen hånd. Mads fortæller, at han selv sparede op til det meste af spillet, men da indholdet af sparegrisen desværre ikke dækkede hele beløbet, måtte Mads ty til andre midler!

- Jeg lånte de sidste penge af min far, fordi jeg ikke kunne vente med at få spillet til, at det blev jul, fortæller Mads til DBA Guide.

Netop dette videospil har en særlig plads i Mads' hjerte. Et spil som de fleste, der er vokset op under spillekonsollernes storhedstid, formentlig kan huske. Her er selvfølgelig tale om et Sonic-spil til Sega Master System. Hvis der ikke lige ringer en klokke, så er det altså det japanske spil, hvor det blå pindsvin ved navn Sonic løber sig gennem utallige baner og samler guldringe.

Dette spil har Mads brugt flest timer på

Sonic er dog ikke Mads' yndlingsspil. Det er derimod den velkendte figur Mario, der har givet Mads flest gode øjeblikke. Spillet Super Mario 64 til Nintendo 64 er over 20 år gammelt, og Mads har spillet det en hel del gange.

- Det her spil har jeg bare spillet så meget, at jeg simpelthen har det indgroet i min hjerne og i mine fingre, fortæller Mads til DBA Guide.

 Her viser Mads sit yndlingsspil frem. Foto - DBA Guide. 

Selvom Mads er mere glad for videospil end gennemsnittet, er der stadig spil i samlingen, han endnu ikke har spillet! Derfor er Mads overbevist om, at han ikke er færdig med at spille videospil i den nærmeste fremtid.

- Jeg har så mange spil, at hvis jeg skal nå at spille dem alle sammen, bliver jeg jo nødt til at have mere end 10 år til at komme igennem dem, siger Mads til DBA Guide.

Det giver et gammelt spil høj værdi

Til daglig arbejder Mads med at købe og sælge videospil. Derfor har han et godt kendskab til, hvad spillene er værd. Han har dog et lille tip til, hvad der får et videospil til at stige i værdi:

- Når man har papæsken, stiger værdien ret meget, fordi papæskerne er det, der er sværest at få fat i, fortæller Mads til DBA Guide, mens han viser sit mest værdifulde spil frem.

Det dyreste spil i den store samling er spillet Mister Gimmick til den første Nintendo. I spillet styrer spilleren en lille, grøn japansk youkai, som er en figur fra den japanske kultur. Men det er altså ikke selve spillet, men den originale indpakning, der øger spillets værdi.

Hvis du er så heldig at have gemt indpakningen til dine gamle, originale videospil er det med at passe på dem, inden du en dag er parat til at sælge dem videre. Desto mere intakt indpakningen er, desto mere vil spillet formentlig være værd!
 

[Historie-online.dk, den 8. februar 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
December. Très Riches Heures du Duc de Berry
En jordemoders historie
En original brandbil