Menu
Forrige artikel

Geoforum Perspektiv: Brugen af historiske kort

Kategori: Bøger
Visninger: 3208

 

Nyt nr. af Geoforum Perspektiv: Brugen af historiske kort – fag for fag (Årg. 20 Nr. 38, 2021)

Historiske kort er i dag en central informationskilde indenfor en lang række fagområder. Kultur- og naturforvaltere, historikere, arkæologer samt en lang række af andre kulturformidlere og forskere henter regelmæssigt de historiske kort fra de webtjenester, der de seneste årtier har gjort adgangen nem og hurtig. De faglige muligheder og de kildemæssige udfordringer er dog i høj grad de samme, som da kortene måtte studeres på papir. I de 16 artikler her præsenteres, hvordan der i dag arbejdes med historiske kort inden for en lang række fagområder og fagemner. Hver af artiklerne har fokus på en af disse.

Læs om brugen af historiske kort indenfor forskellige fagfelter, som arkæologi, landskabshistorie, kulturmiljøundersøgelser, stednavneforskning og slægtsforskning. Temanummeret er udgivet i forbindelse med arkivar ved Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Peter Korsgaards pensionering i 2020. Peter Korsgaard har været en afgørende drivkraft bag digitalisering af en lang række af Danmarks historiske kortværker. Se mere her: http://hiskis2.dk/.   

Nyt temanummer ”Brugen af historiske kort – fag for fag” udgivet i Geoforum Perspektiv. https://journals.aau.dk/index.php/gfp

En hilsen til Peter Korsgaard

[Historie-online.dk, den 26. maj 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Aarhus-forlag optaget i den internationale superliga
Årets bog om svensk historie 2023
Aarhus-forlag optaget i den internationale superliga