Menu
Forrige artikel

Herregården – mennesker, samfund, landskab, bygninger

Kategori: Bøger
Visninger: 5828

Af Poul Porskær Poulsen, historie-online.dk

På historie-online.dk plejer vi ikke at omtale/anmelde genudgivelser. Men undtagelser kan man jo godt gøre – og tilmed kippe med flaget, når et pragtværk som ”Herregården” i fire bind bliver genudgivet. Værket var udsolgt inden første bind var på gaden i 2004, og nu er muligheden der så for de institutioner og andre, der gik glip af værket i første omgang.

”Herregården” blev oprindeligt udgivet af Nationalmuseet i forbindelse med museets store herregårdsudstilling, men det er Dansk Bygningsarv med støtte fra Realdania og Augustinus Fonden, der står for genudgivelsen. Der er tale om et lettere revideret genoptryk – ikke en ny udgave.

Historie-onlines brugere vil i vid udstrækning kende værket – fordi de har haft det i hånden eller fordi de har læst anmeldelser af nogle af bindene her i Bogfeature. Se fx anmeldelsen af det første og det sidste bind:

http://ho.deltaserv.dk/nyt/bogfeature/herregaard1.htm

http://ho.deltaserv.dk/nyt/bogfeature/moderne_brug.htm

Værket er både flot og væsentlig, indholdsrigt og velskrevet af landets førende eksperter på området – og med masser af flotte billeder. Der inddrages desuden ny viden fra en kampagne, som Realdania gennemfører 2008-2012. Kampagnen skal være med til at revitalisere de danske herregårde og i samarbejde med ejerne udvikle bud på, hvordan herregårdene kan genindtage en position som dynamoer for udviklingen på landet.

Så tak for genudgivelsen – og vær så god til købere, der har 1950 kr. liggende klar i pungen til investering

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Herregårdshistorie 14
Fra slottets tid
Fredensborg Slot