Menu
Forrige artikel

”Ondskabens øjne” blev årets historiske bog 2016

Kategori: Bøger
Visninger: 7774

 

”Ondskabens øjne” blev årets historiske bog 2016

Prisen for Årets historiske Bog 2016 blev uddelt på Historiske Dage i Øksnehallen lørdag, den 25. marts.

På scenen var forfatterne til de fem nominerede bøger: Jørn Brøndal, der har skrevet bogen om ”Det sorte USA”; Steffen Heiberg med ”Nye horisonter” om den europæiske renæssance; Poul Duedahl med biografien om tyven og brandstifteren Jens Nielsen, ”Ondskabens øjne”; Annette Hoff, der har skrevet den flotte serie om nydelsesmidlernes historie i Danmark, kaffe, the og chokolade; og Lisbeth Imer og fotografen Roberto Fortuna, der står bag værket om Danmarks runesten. De fem forfattere fik lejlighed til at præsentere deres velskrevne værker for et talstærkt publikum.

Publikum lytter koncentreret til de nominerede forfatteres præsentation

Tidligere kulturminister Per Stig Møller forestod overrækkelsen af prisen på 25.000 kr., og han kaldte Poul Duedahl frem for at modtage prisen.

Igen i år blev der sat rekord i antallet af stemmer, nemlig 2.889, og heraf tegnede ”Ondskabens øjne” sig for hele 55 %!

Prisen er sponseret af Kulturministeriet og Det Kongelige Bibliotek, og Gads Forlag havde stillet fire boggaver til rådighed for de ikke-vindende kandidater. Og Gad var også efterfølgende vært for et glas i forlagets stand på Historiske Dage.

Historiske Dage var igen et særdeles vellykket arrangement med et overvældende antal besøgende, og Dansk Historisk Fællesråd og historie-online.dk er glad for at være en del af arrangementet.

Historie-online.dk, den 28. marts 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Mere hæder til Kirkebæk
Årets Historiske Bog 2005
Læs Jyllands-Postens tema om Årets Historiske Bog 2009