Menu
Forrige artikel

Efterårsferie i Kolding, Christiansfeld og på Skamlingsbanken

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 620

 

Gode tip til en hyggeligere efterårsferie. På Museum Koldings tre besøgssteder kan man fornøje sig med aktiviteter i de lidt køligere dage i efterårsferien.

Alt imens bladene falder til jorden og vinden bliver koldere, har Museum Kolding skruet op for aktiviteter og hygge. Både Staldgården, Skamlingsbanken og Christiansfeld danner rammer om aktiviteter og hygge.

På Staldgården midt i Kolding, skal man finde ’Den sidste brik’.

Historien er, at lederen for modstandsbevægelsen i Kolding er i fare – Gestapo kommer! Du er nu den eneste, der kan advare ham i tide. Men hvem er han? Hvordan skal du nogensinde kunne finde ham?

Aktiviteten foregår i udstillingen ”1943 – Gestapo kommer!” på Staldgården, og kræver kun et nysgerrigt barn og en voksen med en billet til udstillingen.

Staldgården 14. oktober – 22. oktober kl. 11.00 – 16.00. Mandag lukket.

I Unesco- byen Christiansfeld er en pige ’Fortabt i fremtiden’.

Under fejringen af Christiansfelds 250 års jubilæum er der opstået en hvirvel i tiden. Pigen Clara, der boede i Søstrehuset for over 100 år siden, er blevet suget ind i tidshvirvlen og er nu landet i Christiansfeld i 2023. Selvom hun synes, at det er spændende at se, hvordan Christiansfeld ser ud nu, savner hun sin familie og de andre piger i Søstrehuset. Hun har brug for din hjælp til at komme tilbage i tiden.

Ved at gå rundt i byen og finde de huse, der er på de gamle billeder, skaber I en forbindelse tilbage i tiden, så Clara kan komme hjem.

I museumsbutikken i Søstrehuset kan du hente opgaven.

 

”Fortabt i fremtiden” foregår ude i gaderne i Christiansfeld og kræver ikke entré til Søstrehuset.  Det er gratis at deltage.

På Skamlingsbanken er der bål, drageworkshop, spil og kreative aktiviteter

Byg din egen drage på Skamlingsbanken søndag 15. november eller tirsdag 17. oktober kl. 13.30 når vi afholder drageværksted for børn og deres voksne.

Vi bygger to forskellige drager, som næsten med garanti flyver, bare det blæser lidt. Når dragen er færdig kan du teste den i vinden på Skamlingsbankens bakker.

Søndag 15. oktober & tirsdag 17. oktober kl. 13:30-15:30. Pris: Det koster 20 kr. at bygge en drage

Drageværkstedet er inde i Besøgscentret, Skamlingvejen 125, 6093 Sjølund

Kom med fredag 20. oktober kl. 13.30 og hyg med varm kakao når vi tænder op i det lille bålfad foran Besøgscentret. Vi laver snobrød og popcorn over bålet og i Besøgscentret kan man købe varm kakao.

[Historie-online.dk, den 11. oktober 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 45, 2023
Museumsnumre 2: Skibskister
Anne-Mette samler på kaffedåser