Menu
Forrige artikel

Fra bålet til Bloksbjerg

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2766

Der er masser af hekseri på programmet, når Roskilde Museum varmer op til sankthans. Kom og vær med på dagen, der leder op til aftenen, når museet inviterer indenfor til en hyggelig dag med hekse og deres historie i centrum. Vi laver heksekunster og hyler de højeste heksehyl! Vi drikker heksebryg af den store heksekedel og laver hekse-ringridning.

Den gamle overtro fortæller, at heksene mødtes og holdt fest på de tidspunkter af året, hvor magien var særlig stærk. Det kunne være til jul, påske, på valborgsaften eller til sankthans. Før i tiden mente man, at når hekse, elvere og andre overnaturlige væsener holdt fest og dansede rundt, så efterlod det en heksering – en cirkel i græsset eller i skovbunden, hvor alt levende var dødt. Nu ved vi, at det skyldes en bestemt svamp, som vokser på den måde. 

Det skal nu ikke afholde os fra at holde heksefest – men hvordan var det mon lige, at hekse festede? Vi forestiller os, at de kunne have haft det sjovt med en gang ringridning, det var nemlig en meget populær form for leg engang. Men hekse ville naturligvis ikke have redet ringridning til hest – næ nej, de ville da have gjort det på deres kosteskafter! Derfor laver vi ringridning på heksekost med tryllestave.

Større børn (o. 12 år) kan benytte chancen til at prøve vores dilemma-spil Astralrejsen via app’en Useeum – her skal man bl.a. igennem et svært dilemma som anklaget heks i 1500-tallets Roskilde.

Billedet på forsiden: Der er masser af hekseri på programmet, når Roskilde Museum varmer op til sankthans med 'Børn på museet: Fra bålet til Bloksbjerg!' Illustration: pixabay.com

23. juni, kl. 10-14
Alm. entré. Voksne: 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis.
Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Roskilde Museums hjemmeside

Historie-online.dk, den 12. juni 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Foredrag i Selskabet for Dansk Jødisk Historie
Flag og følelser
Ringborgene kan blive kulturel verdensarv