Menu
Forrige artikel

God vurdering til Museum Vestsjælland

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2712

”Eksamen er den flittige elevs fest.” De ord kan de ansatte på det regionale museum i Midt- og Vestsjælland sande i forbindelse med den kvalitetsvurdering, museet netop har været igennem.

Forberedelsen til kvalitetsvurderingen startede tidligt på året og kulminerede med Slots- og Kulturstyrelsens besøg på 13 af museets adresser i et stramt og tætpakket program den 31. maj og 1. juni. Inden da var der blevet arbejdet intenst med at indsamle og sende materiale til Styrelsen, og forberede besøget. Alle statsanerkendte museer skal med jævne mellemrum igennem en kvalitetsvurdering, hvor Slots- og Kulturstyrelsen ser på, hvordan museet arbejder indenfor museumslovens 5 søjler: Indsamling, Registrering, Bevaring, Forskning og Formidling.

Den endelige rapport er nu offentliggjort på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside. Inden da har museet haft lejlighed til at kommentere og f.eks. rette faktuelle fejl.

En glad direktør
Eskil Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland, er meget tilfreds med rapporten. ”Vi har fået den overordnede bedømmelse ”Tilfredsstillende,” som er den næsthøjeste kategori, man kan få. Vi har i disse første fire år af fusionen arbejdet intensivt med at skabe en fælles organisation, og det er bestemt rart, at styrelsen i rapporten anerkender dette store og nødvendige arbejde.”

Også det store arbejde, der er lagt i arbejdet med at skabe fælles overblik over museets samlinger, forbedre bevaringsforhold og formulere fælles politikker og retningslinjer for samlingsvaretagelsen får rosende ord med på vejen.

”Det er også godt at se, at styrelsen lægger mærke til, at vi har foretaget et fagligt løft på flere af de forhold, som blev påpeget ved tidligere kvalitetsvurderinger på de tidligere museer. Vores skoletjenestetilbud er i høj grad blevet kvalitetsudviklet – og opgavevaretagelsen indenfor kapitel 8 (arkæologi og kulturmiljø) er blevet løftet. Det samme gælder for museets forskning. Vi er i fuld gang med at forankre museets faglige profil i vore procedurer indenfor indsamling & registrering, formidling og forskning.”

”Vi er ikke i mål – det kommer vi aldrig, for der vil altid være nye udfordringer og forventninger til museumsdriften, men vi er kommet flot fra start og har et godt fundament for den videre udvikling af hele Midt- og Vestsjællands museum”, udtaler Eskil Vagn Olsen.

Danmarks største museumsfusion
Fusionen af museer i Vestsjælland er den hidtil største i Danmark målt ud fra geografi. Det er de tidligere selvstændige museer Holbæk Museum, Museum Odsherred, Kalundborg Museum, Sydvestsjællands Museum (Slagelse og Sorø) og Ringsted Museum og Arkiv. Tilsammen dækker de seks kommuner knap 40 % af Sjælland.

historie-online.dk, den 12. september 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Dansk Vestindien på Fængselsmuseet
Invitation til gratis zoom-arrangement
Nyt nr. af Skalk