Menu
Forrige artikel

Historiske podcasts

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 9399

 

Historiker Dorthe Chakravarty er begyndt at lave podcasts, hvor historikere, forfattere, museumsfolk og andre med viden om historiske emner får taletiden en gang om ugen.

Der er ingen mediehuse, der står bag produktionen, det er ren con amour, hvor tid og udgifter er taget ud af egen kalender og lomme:

"Jeg gør det, fordi jeg elsker mit fag og synes, at der mangler en platform, hvor historiestoffet ikke er spundet ind i debat eller iscenesatte fortællinger. De former har deres berettigelse, men det har den gode samtale også. Jeg tror på nørdmedier, hvor folk, der ved noget, får lov til at tale ud og dele deres viden med andre."

Ind til videre bliver optagelserne lavet i cykelafstand fra Dorthe Chakravartys bopæl på Frederiksberg, men planen er at komme ud i hele landet:

"Jeg ved fra min tid som historievært på DR/P1, at det hurtigt kan komme til at lyde som om danmarkshistorien kun udspiller sig i København og omegn, så jeg vil så gerne ud og lave optagelser andre steder. Det skal nok komme, men der skal først findes midler."

Dorthe Chakravarty var i mere end syv år vært på P1s historieprogram Alle Tiders Historie. Hun sagde op for at arbejde som freelance historiker, holde foredrag og skrive bøger, og har de seneste år bl.a. skrevet "Tjenestepigerne", "Jo - Carlsbergfruen, der gik sine egne veje" og "Husmor i en rationeringstid". I 2019 udkommer yderligere to bøger. 

Lyt med her

[Historie-online.dk, den 1. januar 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Brug dit museum!
Egypten - besat af livet
Pompeius og romerske katte