Menu
Forrige artikel

Holmegaard Outdoor

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 539

 

På kanten af Holmegaard Værk ligger den historiske glasby og den naturskønne Holmegaard Mose. Begge gemmer de på et væld af historier og fortællinger om alt fra tidligere tiders bosættelser til myter om mosevæsner, arkæologiske fund, tørvudvinding og meget mere.

Den 10. februar klokken 11.00 slår Holmegaard Værk dørene op for 'Holmegaard Outdoor' - et nyt og gratis oplevelsesinitiativ skabt med støtte fra Nordea-fonden. Her kan du glæde dig til at gå på opdagelse i fem fascinerende podcastruter fyldt med spændende og medrivende historier fra Holmegaard Mose og Glasbyen. Museumsdirektør, Keld Møller Hansen, fortæller:

"Vi er meget begejstrede for at kunne åbne dørene til 'Holmegaard Outdoor' og byde besøgende velkommen til en unik kombination af kultur, natur og historie".

"Projektet er et resultat af vores samarbejde med Nordea-fonden, der har gjort det muligt at skabe en oplevelse, der rækker ud over museets fire vægge, og samtidig appellerer til både lokale såvel som turister".

Fem fascinerende podcastruter

I fem fascinerende podcastruter kan besøgende glæde sig til at opleve kultur, natur og historie smelte sammen i en symfoni af lyde og fortællinger. Her møder skovens sus fortidens hvisken og åbner en portal af forunderlige historier, alt imens du bevæger dig rundt i den naturskønne Holmegaard Mose og historiske glasby.

 Gå på opdagelse i fem fascinerende podcastruter, når Holmegaard Værk åbner 'Holmegaard Outdoor' 10. februar 2024 klokken 11.00. Foto: Mads Tolstrup

Undervejs på din tur vil du blandt andet høre om arkæologiske fund, kunstneriske impulser og mystiske mosevæsner, når du stiger ombord på en lydlig rejse gennem mere end 10.000 års kulturhistorie.

'Holmegaard Outdoor' består af fem podcastruter på mellem 2,5 og 3,7 kilometer, der hver især dykker ned i et særligt aspekt af Holmegaards historie og natur.

Ruterne er:

Stenalder i mosen
Den Inspirerende Mose
Myter & Mosevæsner
Mennesket & Mosen
Glasbyen

[Historie-online.dk, den 30. januar 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Rolls Royce til 240.000 kr.
Spøgelser og mystiske væsner
En dimension mere på Sporvejsmuseet