Menu
Forrige artikel

Jul på danske museer 2

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1312

 

Kom til Hjørrings hyggeligste Julemarked den 27. og 28. november!

Sidste år lagde Covid-19 pandemien unægtelig en dæmper på juleaktiviteterne rundt omkring. Men heldigvis kan årets julemarkeder gennemføres – også på Vendsyssel Historiske Museum i Museumsgade i Hjørring, hvor dørene åbnes til et brag af et julemarked i weekenden den 27. og 28. november.

Museet er igen fyldt op med stande, og der er aktiviteter for både børn og voksne. Så der er rig lejlighed for at finde nogle af årets helt specielle julegaver og samtidigt invitere familien på en dejlig hyggestund.

Hjørring Julemarked er byens store attraktion i tiden op til jul, hvor man kan møde små og store lokale boder med alle mulige form for kunsthåndværk og brugskunst.

 

Op til 25 stande kan man gå på opdagelse i, og der er alt fra lædervarer, keramik, strik, malerier, julepynt, blandet håndværk og meget, meget mere. De mange stande, som er fordelt ud over hele museet og i Det gamle Rådhus, har noget for alle interesserede.

Lørdag d. 27. november klokken 11:00 åbner julemarkedet og de mange stande. Der er hestevognskørsel hele dagen, og kl. 13.00 er der byvandring med titlen ”Jul i Hjørring gennem tiden” v. museets formidlingschef Jens-Christian Hansen. Turen ender på Vendsyssel kunstmuseum, som også afholder julemarked denne dag.  Senere på dagen kan man komme på en julerundvisning for børn og deres familier med fokus på fejring af julen gennem tiden. Om eftermiddagen kl. 15.00 vil formidlingschef Jens-Christian Hansen vise rundt i udstillingen Vendsyssel Besat om besættelsestiden i Vendsyssel.

 

Der er også mulighed for at klippe og klistre, lave julepynt eller découpage med familien og bedsteforældre, og så har Den gamle Købmandsbutik selvfølgelig også åben – hvor man nu igen kan købe den lokalklassiske Hartmann-spegepølse – frisk leveret fra slageren i Sindal efter original opskrift fra 1931.

Der er også nissejagt for de små, hvor de skal finde de skjulte nisser på museet. Finder man dem, får man en belønning i form af noget sødt.

Dagen efter søndag d. 28. november starter Hjørring Julemarked op igen kl. 11:00, hvor alle 25 stande igen er repræsenteret. Om søndagen er der igen hestevognskørsel, julerundvisning, samt rundvisning i udstillingen Vendsyssel Besat, og om eftermiddagen kommer ”Pi’erne” fra Vendsyssel Sygehus og synger i Teaterudstillingen kl. 14:00.

Begge dage kan man i caféen smage lækre, nybagte vafler og æbleskiver og sidde og nyde den gode gammeldags julestemning, nyde juledekorationerne og julemusikken.

Se hele programmet for julemarkedet på museets hjemmeside vhm.dk.

 

Jul i Den Gamle By

Oplev Jul i Den Gamle By ALLE DAGE fra 20. november til 2. januar og tag på tidsrejse i 400 års julehistorie, lysende lanterner, flydende og runde æbleskiver, historisk julepynt og kom i ægte julestemning.

I år kan du også opleve Aftenjul i Den Gamle By og få en eksklusiv aftenoplevelse, eller lade børnene gå på opdagelse på Nisseloftet og i Juleskoven.

Bemærk: Vi beder alle om at købe billet online og dermed reserve et ankomsttidspunkt. Det gælder især, hvis man planlægger et weekendbesøg. På den måde er man sikker på at opleve Jul i Den Gamle By på den ønskede dag og tidspunkt.

Nyhed – Aftenjul i Den Gamle By

Få en eksklusiv aftenoplevelse af Jul i Den Gamle By fredag 10. og 17. december samt lørdag 11. og 18. december kl. 18 til 21.

Kom med på mørkerundvisninger i julelygtens skær og få fortællinger om julens historie fortalt af Den Gamle Bys eksperter.

Oplev mørkning i Møntmestergården og hør historier om nisserne, lysedugen og julens smukkeste salme. Aftensmaden kan spises i 1700-tals værtshuset Winekes Kælder, hvor der serveres risengrød, i en af de mange boder eller fra julemenukortet i restaurant Gæstgivergården.

Tidsrejse i 400 års julehistorie

Gå på opdagelse på juleruten og se, hvordan julen er blevet fejret gennem 400 år. Se hvorfor og hvornår vores fælles juletraditioner opstod.

Juleruten udleveres gratis i billetsalget.

Se hjemmesiden

Se Jul på danske museer 2021 - 1

[Historie-online.dk, den 24. november 2021]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 18: Anskuelsestavler
Minkkrisen på museum
Dage med Coronavirus