Menu
Forrige artikel

Kongeskib i 90 år

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2015

 

Hver onsdag kan man få en gratis introduktion til den nye udstilling. ’Dannebrog – Kongeskib i 90 år’. Samtidig får kan man få sat ansigt på de mange forskellige fagligheder som til daglig befinder sig i museets maskinrum. Afhængig af dagen du vælger, kan det være alt lige fra museumsdirektøren og udstillingsarkitekten til museumsinspektøren eller Drømmeskibskaptajnen, der hver især giver sit personlige take på 90 års royal søfartshistorie.

Introduktion alle onsdage til og med 29. juni.

Kongeskib i 90 år

Kongeskibet DANNEBROG er mere end et skib. Det er et flydende slot, der bringer den kongelige familie ud til danskerne. Når Kongeskibet kommer i havn på de årlige togter i Danmark, Grønland og Færøerne, møder monarken sit folk. Befolkningen tager imod og viser deres lokalområde frem til majestæten. Kongeskibet binder hele riget sammen og er rammen om den kongelige families liv til søs.

I år fylder Kongeskibet 90 år. Det markerer vi med en jubilæumsudstilling om DANNEBROG. Særudstillingen er en rejse med Kongeskibet gennem ni årtier – og et møde med tre monarker med blåt hav i årerne. Udstillingen viser alle facetter af Kongeskibet, der fungerer som både residens for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, et personligt hjem, skoleskib, symbol på kongemagten og samtidig rummer en fascinerende fortælling.

Udstillingen viser blandt andet modeller af kongeskibe gennem tiden, Kronprinsen og Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og akvareller, som Dronningen har malet om bord. Besætningens kongegaster beretter om det daglige arbejde, og fotografier fra kongefamiliens private fotoalbum giver indblik i Dronningens barndom, hvor sommerdagene om bord også levnede tid til udklædningslege og anden sjov.

M/S Museet for Søfart har indsamlet danskernes personlige minder, fotos og historier om Kongeskibet og viser også Kongeskibets betydning som motiv på souvenirs, porcelænsplatter og øletiketter.

Dronningen på M/S. Foto: M/S Museet for Søfart

[Historie-online.dk, den 30. marts 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Når mænd får nok - af hinanden
I skyggen - de første kvindelige fotografer
Blinde vinkler