Menu
Forrige artikel

Kulturarvsmåned i Christiansfeld

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 679

 

November er kulturarvsmåneden i UNESCO-byen Christiansfeld og er en årlig tradition. Foredrag, koncerter og fællessang er bare noget af de over 20 forskellige arrangementer, man kan fornøje sig med.

November måned, som ellers godt kan føles lidt lang og mørk, bliver i Christiansfeld en skøn samling af foredrag, sang, koncerter, fortællinger - og lys i massevis af stjerner. Hele november er nemlig kulturarvsmåned, og mange af byens forskellige aktører har sammensat et prægtigt program, som giver lys og fornøjelse til borgere og gæster. Hele november bliver Christiansfeld og kulturarven æret på mange forskelligartede måder. Her kan kun fremhæves enkelte arrangementer - og det betyder ikke, at man bør vælge dem frem for andre. Man opfordres derimod til at studere programmet og tage for sig af alle de gode tilbud. Find programmet på Museum Koldings hjemmeside: www.museumkolding.dk

 

Salmesang i gaderne

Alle hverdage kan man et sted i Christiansfeld kl. 16.50 synge med på dagens fælles salmesang. Vil man gerne vide, hvor dagens salmesang er, skal man smutte forbi museumkolding.dk, hvor man kan se både sted og sang.

Mange foredrag
Drømmer man om at berige sig selv, kan man let blive en smule klogere i Kulturarvsmåneden, der er nemlig mange foredrag og rundvisninger på programmet. På Genforenings- og grænsemuseet kan man stifte bekendtskab med maskinmester, forfatter og foredragsholder Gustav Schmidt Hansen, som fortæller om den anden Slesvigske Krig. Man kan gå med museumsinspektør og arkitekt Neel Gotthardt ind i Salshuset, og kigge nærmere på Brødremenighedens kirke og man kan ved forsker og teolog Christina Petterson høre om, hvem de første indbyggere i Christiansfeld var, hvor de kom fra og hvordan de kom til Christiansfeld. Se flere foredrag og rundvisninger på www.museumkolding.dk

En hel lille udstilling for en stjerne

Herrnhuter stjernen er særlig flot og har en særlig betydning, derfor laver Museum Kolding en hel lille udstilling kun med fokus på stjernen – udstillingen er åben i Søstrehuset fra fredag 3. november.

[Historie-online.dk, den 25. oktober 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Brandes og Nietzsche
Radikalisme på fløjene i mellemkrigstiden
Quintilii-brødrenes utrolige villa