Menu
Forrige artikel

Lejre Museum vil inspirere til vandreture med ny guide

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1538

 

Kulturlandskabet i Lejre er et populært udflugtsmål, og nu bliver det lettere at planlægge vandreturen, med en ny guide fra Lejre Museum. Her er der både kortere og længere ture, der alle lægger vejen forbi historiske spor i landskabet.

Nedlukning og social afstand har gjort danskerne til et vandrefolk, men engang imellem kan det være svært at finde på nye ture. Det har medarbejderne på Lejre Museum gjort noget ved. De har nemlig skabt en digital guide over historiske og smukke ruter gennem landskabet, som alle begynder og slutter ved Lejre Museum:

“Landskabet omkring Lejre Museum er allerede en populær destination. Folk vælter til det historiske område, og ofte er parkeringspladsen er sprængfyldt. Men nu sørger vi for, at folk får muligheden for at variere deres vandreture, og vi håber også på, at endnu flere kan lære landskabet og de mange historiske spor at kende,” siger formidlingsinspektør Isabella No'omi Fuglø fra museumskoncernen ROMU.

Der er vandreture i forskellige længder og med forskellige temaer. Nogle vandreture går i fodsporene på de gamle sagnkonger, forbi deres kolossale gravhøje, mens andre vandreture byder på bondeidyl, vandmøller og herregårde.

“Området har simpelthen det hele, så det kan måske være svært at vide, hvor man skal begynde. Så med vores nye overblik på nettet har vi gjort det nemmere at vælge en rute og komme afsted,” siger Isabella No'omi Fuglø.

Vandreruterne er samlet på Lejre Museums hjemmeside, hvor ruterne kan printes eller tilgås på mobilen under turen.

Der er også link til flere vandreruter fra Nationalpark Skjoldungernes Land, Visit Fjordlandet, Naturstyrelsen, Vandreruter.dk og Dansk Vandrelaug.

 De mange vandreture begynder og slutter ved Lejre Museum, hvor det er muligt at parkere og fylde flasken ved vandposten. Foto: ROMU. Vandreturene begynderer her: Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre
Dyk ned i den digitale guide:

https://lejremuseum.dk/vandreruter/

[Historie-online.dk, den 24. marts 2021]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Dansk oldtidsforsker modtager ’den lille nobelpris’
Hærens Arkivs bibliotek
Museum på Rejsen 50: Vietnam