Menu
Forrige artikel

Maritimhistorisk konference

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 591

 

I dagene 3. – 5. maj 2024 finder Maritimhistorisk Konference 2024 sted på det smukt beliggende Danhostel i Ribe lige ned til åen. Formålet med konferencen er at forene forskere, entusiaster, studerende og professionelle om den fælles interesse for søfartens historie og Danmarks levende maritime kultur.

Blandt deltagerne vil være nogle af landets førende søfartshistoriske forskere samt garvede søfolk, der har oplevet havet på egen krop. Hvis du har lyst til at holde et oplæg på konferencen, hører vi meget gerne fra dig. Et oplæg kan være en præsentation af et forskningsprojekt, studiefelt eller en spændende fortælling om livet til søs – der er rige muligheder. Et oplæg varer ca. 15 min. + spørgsmål. Der kan bruges både billede og lyd.

Udover de mange interessante oplæg byder weekenden også på en historisk byvandring i Ribe med bl.a. besøg hos Museet Ribes Vikinger samt orientering om arbejdet med de traditionelle vadehavsfartøjer, everterne KAREN og JOHANNE DAN, og det nye Nationalparkskib VADEHAVET. Endelig byder konferencen selvfølgelig på den traditionelle og hyggelige bogauktion!

Deltagergebyret er: Enkeltværelse: 3000 kr. Delt dobbeltværelse pr. person: 2700 kr. Delt flersengsstue pr. person: 2400 kr. Uden overnatning: 1800 kr. Priserne dækker udover to overnatninger også al forplejning og guidede ture. Forplejningen består bl.a. morgenbuffet, frugt, kaffe, kage, 2x frokost, aftensmad fredag og festmiddag lørdag (inkl. øl/vand/vin). Sidste frist for tilmelding af oplæg er 1. februar 2024

Vi kan ikke garantere, at alle oplæg antages, men vi lover et givende og alsidigt program. Programmet vil ligge klar i februar og tilmelding uden oplæg vil være åben frem til den 31. marts 2024.

Læs mere om konferencen og Kontaktudvalget for Dansk Maritim Historie- og Samfundsforskning på https://maritimkontakt.home.blog/. Man kan også finde konferencen på Facebook. Begge steder offentliggør vi løbende nye navne og nyheder om konferencen.

[Historie-online.dk, den 14. november 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Marts. Très Riches Heures du Duc de Berry
Museum på Rejsen 27: Museum of the Frankincense Land
TV-tips, uge 07, 2024