Menu
Forrige artikel

Min morfars breve fra krigen

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3226

 

Den 5. maj 1945 kunne Danmark i fælleskab fejre befrielsen og afslutningen på 2. Verdenskrig – og i år, nærmer vi os nu igen snart dagen, der fortjener at blive husket og fortalt. Det er både en kærlighedshistorie, en krigshistorie og en historie om et tragisk selvmord efter krigen.

Podcasten ”Min morfars breve fra krigen”, der har premiere på dagen d. 5. maj eksklusivt på Podimo, fortæller om Peter Nejsums rejse i hans morfars fodspor under og efter krigen.

Podcasten tager udgangspunkt i Peters Nejsums gamle chok og store sorg over, at hans elskede morfar begik selvmord i 1987. I 2020 er Peters mor ved at rydde op og har besluttet, at Peter nu endelig må se den arkivkasse, hun ellers har holdt for sig selv. Den er fuld af gamle dokumenter og af breve fra hendes tyskfødte far, Heinz, til hendes danskfødte mor, Inger. Brevene er skrevet over de ti år, hvor anden verdenskrig og efterkrigstiden skilte de to ad. Dokumenterne og brevene afslører en lang række begivenheder og det skal vise sig, at ikke alt er som familiefortællingerne har lydt. Måske kan denne optrevling af fortiden gøre Peter klogere på hans morfars pludselige selvmord. 

Peter er en fantastisk fortæller og med denne historie og podcast dykker han ned i morfaren liv og selvmord efter krigen - gennem dokumenter, breve og arkiver – og gør Danmarks befrielse og krigen rørende aktuel igen.

Link til podcasten på Podimo

[Historie-online.dk, den 5. maj 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Bertha von Suttner - Historiens Aktører nr. 9
PSYKISK SYGE OG FÆNGSLER
Dansk Historisk Fællesråd