Menu
Forrige artikel

Ringkøbing Museum åbner sæsonen

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3788

 

Fredag den 1. februar slår Ringkøbing Museum atter dørene op og byder velkommen til sæson 2019 med spændende oplevelser for de historieinteresserede. Alt fra udstillingerne om Vestjyllands lille hovedstad og byvandringerne i selvsamme autentiske gader, til udstillingerne om Anden Verdenskrig og bunkerturene ved Houvig, der gør historien levende og nærværende.

Byvandring i Jesper Malers lille hovedstad

På Ringkøbing Museum kan man komme helt tæt på historien om købstaden Rngkøbing - Vestjyllands lille hovedstad. På Dommerkontoret, der er en del af museet, fortælles byens spændende historie. Her kan man blive klogere på historien om Ringkøbing Amt og gennem malerierne af den lokale kunster, Jesper Maler, nærmest træde ind i 1800-tallets Ringkøbing. Man kan også tage med på en byvandring rundt i de gamle gader, og høre myter, skrøner og historier, mens vi bevæger os rundt, lige der hvor det hele skete. Der er byvandring i vinterferien - den 11. februar kl. 11.

Udstillingen “Flyvere i natten”

Få et indblik i historien om de 19 allierede fly, der styrtede ned omkring Ringkøbing Fjord under Anden Verdenskrig. Alderen på piloter og besætningsmedlemmer var lav – og dødeligheden høj. Ofte efterlod de sig et Tyskland i flammer og en enke derhjemme. Historien bag hvert enkelt flystyrt bliver fortalt med billeder, lyd og genstande. Se også filmen om krigsenken, hvis mand styrtede ned i Vestjylland. I vinterferien d. 12. og 14. februar er der en introduktion til udstillingerne.

Bunkerne ved Ringkøbing - både på museet op på stranden...

På Ringkøbing Museum kan man opleve historien om en helt særlig bunker. Bunkeren blev i krigens sidste dage efterladt med alt inventar og sandede til. Men modsat de øvrige bunkere, som efterfølgende blev rømmet, stod denne som tidslomme uberørt indtil 2008. Bunkeren og dens interiør rekonstrueret på museet, og man kan gå ind i den og opleve hvordan livet var for soldaterne - blandt andet Gerhard Saalfeld, der boede i netop denne bunker.

Man kan også tage med på museets guidede bunkertur i Houvig-Fæstningen i vinterferien, d. 14. februar, og opleve hvordan de store betonkæmper stadig ligger på stranden - men præget af naturens rasen og tidens tand.

[Historie-online.dk, den 29. januar 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kinesisk kultur i Ribe
Virtuel udstilling på Frederiksborg Slot
Spot på legetøj