Menu
Forrige artikel

Efterårsferie på Krigsmuseet: I krig for Christian 4

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1472

 

Med ringridning, kanonladning, flag-tydning og udklædning i både kjole og rustning kan børnefamilier udmærke sig til at indgå i Christian 4.s helt egen ridderorden ”Den væbnede arm”

Denne efterårsferie står i Christian 4.s tegn på Krigsmuseet. Vi spoler tiden tilbage til de dramatiske krige i 1600-tallet, hvor Christian 4.s Tøjhus, som Krigsmuseet i dag har til huse i, bliver fyldt med krigshistoriske aktiviteter for børnefamilier.

Kongen skal nemlig forberede sig til krig mod svenskerne og har brug for de klogeste og dygtigste riddere i sin ridderorden.

Undervejs i træningen skal man både træne færdigheder som våbenkendskab og kanonladning, men det er også vigtigt at bevise, man kan klæde sig som en rigtig adelsperson og skrive så flot som selveste kongen.

Kongens tøjhus
Krigsmuseet holder til i en over 400 år gammel bygning, der var en del af landets måske vigtigste flådebase. Her blev skibene ladt med krudt og kugler, før de sejlede i krig - for eksempel med svenskerne!

Til efterårsaktiviteterne vil der blive fortalt historier om kongen selv, hans tid og de bygninger og ting, vi stadig kan se i dag i København og Danmark.

Det bliver både lærerigt og sjovt!

Læs mere på: https://natmus.dk/museer-og-slotte/krigsmuseet/det-sker/efteraarsferie-paa-krigsmuseet/

Foto på forsiden: Thorkild Jensen

[Historie-online.dk, den 21. september 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ribes kommende heksemuseum
Kulturarv i krig
Spøgelser og mystiske væsner på tur