Menu
Forrige artikel

Kunstnergaven til Sønderjylland

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4017

 

I 2020 fejrer vi 100-året for Genforeningen i 2020. Som en optakt viser vi fra 8. juni 2019 udvalgte værker fra Museum Sønderjyllands unikke kunstsamling Kunstnergaven. Udstillingen fortæller samlingens særlige historie og præsenterer et fornemt udvalg af værkerne og deres kunstnere.

I 1910’erne valgte en række foreninger og senere kunstnere i Danmark at indsamle god dansk kunst til glæde for de danske sønderjyder, der på dette tidspunkt endnu var under tysk herredømme. Anledningen til indsamlingen var 50-året for 1864 i 1914, og formålet var at give sønderjyderne en opmuntring og en kulturel indsprøjtning. Udviklingen overhalede imidlertid projektet indenom, for inden kunsten kom til Sønderjylland, kom Sønderjylland til Danmark. Man valgte dog stadig at overdrage de indsamlede værker, og samlingen fik senere titlen Kunstnergaven til Sønderjylland. Kunstnergaven blev grundstammen i en ny samling af dansk kunst i området og blev fordelt mellem de fire store byer: Tønder, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa. Samlingen ejes i dag af Museum Sønderjylland.

Til udstillingen på Brundlund Slot har vi udvalgt værker af blandt andre Michael og Anna Ancher, Lauritz Tuxen, Agnes og Harald Slott-Møller, Sigurd Swane, Hermann W. Bissen og Otto Bache.

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT

BRUNDLUND SLOT 1, 6200 AARBENRAA

Se hjemmesiden

[Historie-online.dk, den 4. juni 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Velkommen i mørket
RUS - Vikinger i øst
Julehygge på M/S