Menu
Forrige artikel

Spot på legetøj

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5515

Særudstilling på Give-Egnens Museum 20. januar – 2. april 2018

Udstillingen Spot på legetøj er fyldt med legetøj. Her er alt, hvad et barn, uanset alder kan begære af legetøj. Den rummer langt mere end 100 hyldemeter med legetøj, der gennem generationer har stået på børns ønskeseddel.

Udover de mange hyldemeter fyldt med legetøj ses større ting som dukkehuse, dukkevogne, biler, man selv kunne køre i og meget mere.  Legetøjet er købt såvel som hjemmegjort. Brændekurvens træstykker kunne være afsæt for både lokomotiv og traktor og meget andet husflidslegetøj.

Udviklingen fra armod over nøjsomhed til overflod afspejles tydeligt. Er man fyldt af indtryk ved at se, er der også mulighed for selv at gå i gang med at lege og spille.

Spot på legetøj viser et udsnit af museets store samling af legetøj fra 1900-tallet. En højaktuel udstilling, med spot på børns leg og læring gennem legen. Legen forberedte til de opgaver og det arbejde, som ventede forude. Der var fokus på læring i legen. Piger og drenge havde hver deres. Legetøjet er også præget af tiden. Udstillingen giver et godt indblik i udviklingen af velfærdssamfundet gennem legetøjet. Fra dengang, der ikke var meget tid til leg til nu, hvor leg og legetøj næsten forekommer at være skrevet ind i menneskerettighederne.

Den store udvikling, der fulgte med dampmaskinens muligheder, kunsten at flyve, nye transportmuligheder på land, afspejles i legetøjet. Teknologiens udvikling ses i byggesæt til de første printplader. Der er mange spot på udviklingen i århundredet gennem legetøjet. Tidens kongetro ses i rigtig mange puslespil med kongelige motiver, vore regenter, prinser og prinsesser i forskellige sammenhænge. Enhver drengs drøm om røver og soldater kan udleves i de mange legetøjssoldater og cowboys samtidig med at pigen dækker det flotte bord med de mange dukkekaffestel.

En stor del af legetøjet opfordrer ”barnet” til at gå i gang og gøre noget. Spot på legetøj har noget for alle. Nyd gensynsglæden ved det gamle legetøj, få gennem legetøjet forståelsen for samfundsudviklingen, børns leg og legetøj gennem tiden ved et besøg i udstillingen Spot på legetøj.

Museets hjemmeside

Historie-online.dk, den 23. januar 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Da campisterne kom til Mariager
Små møbler med stor historie
Kvæstede vikingebrødre mødes igen