Menu
Forrige artikel

Vinterferie på Fattiggården

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 633

 

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Fattiggården i vinterferien. Der er forskellige aktiviteter og udstillinger i løbet af ugen. Her på siden kan I se, hvad der sker og hvornår. 

Vi har åbent alle dage den 11.-19. februar kl. 10-16. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Voksne: 75 kr. pr. person. Pensionister og studerende: 60 kr. pr. person. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang.

Torsdag den 16. februar ved vi, at der kommer en større gruppe på besøg, så har I mulighed for at besøge os en af de andre dage, anbefaler vi det.

Ret til ændringer forbeholdes. 

Det sker alle dage den 11.-19. februar 2023

Opgave til børnene

Torsdag den 7. september 1899 omkring kl. 18 udbrød der brand på Fattiggården i Svendborg. Der blev straks slået alarm, og brandvæsnet ankom hurtigt til stedet. Det stod klart, at branden var påsat. Men hvem var den skyldige? Løs gåden om Fattiggårdens brand ved at svare på spørgsmål om Fattiggården. For børn i alderen 8-15 år og deres familier. Opgavehæftet "Branden på Fattiggården" udleveres i Museumsbutikken.

Det er alle dage den 11.-19. februar kl. 10-16.

Hør om Fattiggården

Hør om livet bag de høje mure, lige fra lusekassen og fuldebrummen til en række af de mennesker, der i tidens løb har boet på Fattiggården f.eks. Fattiggårdens Skræk, Flugtkongen fra Slesvig og Alma. Når formidlerne ikke er optaget af skæbnefortællinger, står de til rådighed, hvis du har spørgsmål eller ønsker en kort introduktion til Fattiggården, før du begiver dig rundt i museets udstillinger. 

Der er skæbnefortællinger alle dage den 11.-19. februar. Kl. 11 og 13 er det i spisestuen og kl. 11.30 og 13.30 er det i måtteværkstedet. 

Det sker på udvalgte dage

Måtteværkstedet i aktion

Tusindvis af måtter er blevet vævet på Fattiggården. De blev solgt videre og medvirkede til, at driften af Fattiggården blev billigere. Kig forbi værkstedet i Arbejdsafdelingen og se, når vores frivillige væver måtter. Det er muligt at købe en måtte med hjem. De fås i Museumsbutikken.

Det sker onsdag den 15. februar kl. 11-14.

(Historie-online.dk, den 7. februar 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Strand- og havjagten på Det Grønne Museum
Karl Baedeker - Historiens Aktører nr. 8
Arbejdermuseet åbner snart Kvindeliv