Juleforberedelser i Den Gamle By
Menu
Forrige artikel

Juleforberedelser i Den Gamle By

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 245

 

Vi brygger til jul den 3.-4. november

I  Bryggergården vil du i Den Gamle Bys historiske bryggeri opleve museets frivillige bryggerlaug i gang med opskrifter og teknikker fra 1800-tallet. De jonglerer med malt, humle og gær, og viser at det i grunden er enkelt at brygge øl – men vanskeligt at brygge godt øl. Kom og få en smagsprøve og besøg også køkkenerne hvor der er fokus på øl.

Husmoren i Havbogadehjemmet serverer ølsuppe. 
Retten findes allerede i de tidlige kogebøger og er kendt over det meste af Nordeuropa, men vi har en opskrift fra 1910 fra en tysk ”Kochbuch für Haushaltungsschulen”. Retten serveres med ristede brødterninger.
Tjenestepigerne i Købmandsgården koger øllebrød, der serveres med en smule fløde.
Enkerne i Eilschous Boliger taler om, at forberede et bryg til julen.

Vi slagter til jul den 10.-11. november

 I weekenden står der står svin på menuen i køkkenerne i Den Gamle By.

Husmoren i Havbogadehjemmet laver medisterpølse fra bunden, koger, steger og byder på smagsprøver. 
Tjenestepigerne i Købmandsgården koger hønsekødssuppe og byder også på smagsprøver.
Enkerne i Eilschous Boliger fortæller om konservering af kød (pølser, røgning, nedsaltning, henkogning, m.v.) Der bliver serveret fedtemadder for de brødflove, og det er jo godt, at det snart er slagtedag, for der er ikke meget fedt tilbage i krukken!

Historie-online.dk, den 31. oktober 2018
 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ramaskrig
Kirkebøgerne i Nors og Tved sogne 1675-1815
Pløjedag på Bundsbæk Mølle