Menu
Forrige artikel

Nu åbner Borgcenteret!

Kategori: Arkiv
Visninger: 2023

Danmarks Borgcenter i Vordingborg er Danmarks nye attraktion i verdensklasse.

Her møder Valdemar Atterdag nutiden og landets største middelalderborg bliver genopført med den nyeste udstillingsteknologi. Oplev de dramatiske fortællinger om middelalderens borge, konger og magt.

Glem alt om kedelige plancher og døsige kustoder! På Danmarks Borgcenter smelter autentiske fund fra middelalderen sammen med højteknologisk formidling, moderne design, gigantiske projektioner og rå arkitektur. Udstillingen er skabt som en filmisk og stemningsmættet oplevelse, der nytænker den traditionelle formidling af middelalderen og gør den relevant for nutiden.

Nøglen til fortællingen om borge, konger og magt er borgcentrets iPad guide, som alle besøgende får i hånden, når de køber billet. iPad’ens kamera, GPS og skærm bruges til at skabe de perfekte formidlingsrammer, hvor man kan vælge sin egen vej gennem udstillingen. Animationer, film, soundtrack og spil skaber en helt ny og unik oplevelse.

iPad guiden giver adgang til mange forskellige typer af oplevelser. Udenfor kan du gå på opdagelse i Gåsetårnet og mellem ruinerne af Danmarks største kongeborg. Augmented Reality teknologi vækker borgen til live og gør det muligt at se, hvordan borgen så ud, da middelalderkongerne regerede og Vordingborg var magtens centrum. Er man til action, kan man med spillet Ghost Hunt gå på jagt efter farlige genfærd og væsner, som folk i middelalderen troede på.

Hele den knap otte fodboldbaner store borgruin har undergået en kæmpe forvandling, hvor borgens 650 år gamle voldgrav er blevet genskabt og et nyt 1200 m2 højsikret udstillingshus er blevet opført. Udstillingshuset er tegnet af Lundgaard & Tranberg arkitekter specifikt til de nye udstillinger og er nøje afstemt med den fredede borgruin.

Danmarks Borgcenter er blevet støttet af en lang række fonde, der sammen med Vordingborg Kommune har givet mere end 130 millioner kroner til forvandlingen af borgruinen og området omkring Slotstorvet i Vordingborg til en topmoderne attraktion.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nyopdaget sten med skåltegn
Agatflis føjer nyt til Grønlands historie
45 mio. kr. til arkæologisk skatkammer i Åmosen