Menu
Forrige artikel

Danmarkshistorien - Verdenshistorien - Quiz

Kategori: Anmeldelser
Visninger: 8402

Af Jes Rønnow Lungskov og Karsten Lykke Sørensen

Hvilket rige ophørte med at eksistere, da barbaren Odoaker afsatte kejser Romulus i 476?
Efter en våd aften på Rosenborg Slot i 1632 kom Christian 4. og svigersønnen Frands Rantzau galt af sted, da de gik en tur. Hvad skete der?
Hvilken vikingeborg har fået sit navn som følge af, at den i middelalderen tilhørte Skt. Knuds Kloster?

Det Historiske Hus og Aschehoug Dansk Forlag har sammen fremstillet denne quiz-bog med historiske spørgsmål. Umiddelbart en rigtig lækkerbisken for historieinteresserede personer, og man får da også lyst til at gå i krig med den med det samme.

Bogen består af to dele: Enten kan man tage spørgsmål fra danmarkshistorien eller vende bogen om og tage spørgsmål fra Verdenshistorien. Der er 40 emner med 15 spørgsmål i hvert emne at vælge imellem til både danmarkshistorien og verdenshistorien, så der må være noget til enhver smag.

Alle svarene står efter det sidste emne samlet i midten af bogen, hvilket sætter nogle begrænsninger på anvendelsen af bogen, da det er mere end vanskeligt ikke at lægge mærke til andre svar, end det man leder efter. Hvis bogen skal komme til sin ret, skal man derfor have en ”quiz-master”, der står for at læse spørgsmål og svar op. Dette bliver i sagens natur ret hurtigt kedeligt, hvis man kun er to. En del af spørgsmålene er ret svære, så det kunne måske have været rart, hvis man havde nogle valgmuligheder, men dette er jo et smagsspørgsmål.

De tilfælde hvor denne bog virkelig vil egne sig, vil f.eks. være hvis man selv skal lave en quiz, eller når flere historieinteresserede personer er samlede og i humør til at quizze (hvilket vi af erfaring ved, historieinteresserede personer er, når de er samlede), men bogen her vil nok aldrig kunne erstatte Trivial Pursuit….

Svarene på spørgsmålene er for øvrigt:

Det Vestromerske rige.
De faldt i voldgraven (Rantzau druknede).
Nonnebakken.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
100 års kollegieliv
Mit eventyr som deltids herremand på Nørre Wosborg
Fra Grønland til Stillehavet