Menu
Forrige artikel

Foredrag i Selskabet for Dansk Jødisk Historie

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 652

 

Selskabet For Dansk Jødisk Historie og Dansk Jødisk Museum inviterer til åndelig føde i form af et foredrag med Annette Hoff. Hun er forfatteren bag bogserien “Nydelsesmidlernes danmarkshistorie” hvor af bind 1-3 dækker te, kaffe og chokoladens historie i Danmark.

Dansk Jødisk Museum vil ved samme lejlighed byde på smagsprøver fra butikkens sortiment i form af te og chokolade.

Det er 29. september2022 kl.18-21 i Blixen-salen i Den Sorte Diamant, Søren Kirkegaards Plads 1, 1221 Kbh. K.

Tilmelding: https://sdjh.nemtilmeld.dk/17/

Pris: 85 kr. - gratis for medlemmer af Selskabet for Dansk Jødisk Historie

 

Chokoladefabrikken “Elvirasminde”. Foto: Erhvervsarkivet

Denne del af Danmarkshistorien har de danske jøder en særlig aktie i, og den har Annette lovet at udfolde ved dette foredrag.

Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie har vist sig at være nært knyttet til de danske, jødiske handelsmænd. For første gang er danskernes liv med nydelsesmidlerne te, kaffe og chokolade fra 1660 til i dag – og vinen fra middelalder til vor egen tid – blevet kulegravet i et større forsknings-og publiceringsprojekt fra 2013-18 i Den Gamle By i Aarhus.

Ved at grave dybt i Rigsarkivet righoldige arkivpakker og de danske museers samlinger er det lykkedes at fremdrage helt nye oplysninger om os danskere og vores brug af nydelsesmidler. Særligt med hensyn til chokoladens kulturhistorie her til lands spiller de jødiske handelsmænd, især fra Fredericia, en betydelig rolle.

De fire bind i serien om nydelsesmidlerne te-kaffe-chokolade og vin er udkommet 2015-18, og serien har modtaget Kulturministeriets forskningspris.

Annette Hoff, fhv. seniorforsker, dr. phil.

[Historie-online.dk, den 2. august 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 4: Lommekniv/foldekniv
Museumsnumre 20: Lustre
TV-tips, uge 41, 2021