Menu
Forrige artikel

Mød en rigtig drillenisse

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2638

 

Ingen jul uden nisser! På Greve Museum kan du møde en vaskeægte drillenisse, som også kan trylle. Lørdag den 12. december kan du tage hele familien med indenfor i varmen til nisseløjer og risengrød.

På en gammel gård som Grevegård, hvor Greve Museum ligger i dag, er det vigtigt at holde sig gode venner med gårdboen – bedre kendt som nissen. Ellers kan nissen finde på at lave narrestreger, da han som bekendt er en lille hidsigprop.

Lørdag den 12. december får Greve Museum besøg af drillenissen Erik. Han er en finurlig nisse som bor laaaaaaangt ude på landet på en lille bondegård. Og det kan godt være lidt kedeligt. Derfor driller han tit bondemanden og bondekonen. Han spiser deres risengrød og farver koens mælk blå. Stakkels bondemand og bondekone. For at gøre det hele endnu værre får han hjælp af Katten Hans.

Tag hele familien med til en julehyggelig dag, hvor drillenissen Erik både tryller, bugtaler, synger og spiller musik. Forestillingerne er for børn i alderen 3-7 år.

Bliv klogere på julens historie

På Greve Museum kan du gå på opdagelse i 100 års julehistorie. I det gamle stuehus er der pyntet op, og julemaden står klar. Her kan du se, hvordan bonden holdt jul, inden juletræet kom til Danmark. Som noget særligt i år viser museet udstillingen ”Jul i Nøddebo Præstegård”, fordi juleklassikeren ”Nøddebo Præstegård” er inspireret af præstefamilien på Greve Præstegård.

Det er risengrød

I museets hyggelige café serverer vi selvfølgelig en nissevenlig risengrød med kanelsukker og smørklat. Der serveres også glögg og alkoholfri æbleglögg og andre hjemmelavede julelækkerier.

Arrangementet foregår lørdag den 12/12 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

[Historie-online.dk, den 2. december 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Dansk Vestindien på Fængselsmuseet
Spøgelser og mystiske væsner på tur
Historier om Langeland