Menu
Forrige artikel

I gang med slægtsforskning

Kategori: Temaer
Visninger: 8912

 

Al slægtsforsknig starter hjemme i dine egne skuffer og gemmer. Først når de er tømt kan du begynde at tænke på arkiver og biblioteker 

Det første resultat af din slægtsforskning er anetavlen, hvor data for dine forfædre og formødre skal stå. De minimumsoplysninger, du skal bruge for hver ane er: fuldt navn som på dåbsattesten samt datoer og sogn for fødsel/dåb, vielse og død/begravelse. Det gælder om at finde og bruge de helt nøjagtige og præcise oplysninger. "Fie, født 1891 på Lolland" duer ikke, hvis vedkommende rent faktisk hed Olga Amalie Sofie Knudsen, var født 3. april 1891 i Krukholm og døbt 18. maj 1981 i Sankt Nikolaj sogn i Nakskov.

Det første sted, hvor al slægtsforskning starter, er hjemme hos dig selv. Før du kaster dig ud i at gå på arkiver og biblioteker eller surfe rundt på nettet, er det vigtigt at du har dannet dig et overblik over, hvad du allerede ved. Led først hjemme hos dig selv, og udvid derefter jagtmarkerne til de ældre generationer og deres efterkommere. Genealogien er en god lejlighed til at kontakte fætre, kusiner, grandonkler, m.m.

Led efter:

  1. gamle dokumenter (attester udstedt af offentlige myndigheder)
  2. kort og breve med adresser
  3. fotografier (hvor og hvornår er de taget?)

OPGAVE
Det er vigtigt at have system i sine oplysninger allerede fra start. 
 
Hent og afprøv et eller flere slægtsforskningsprogrammer til PC. Flere findes efterhånden også til PDA. 
 
Du finder en god beskrivelse på foreningen DIS-Danmarks hjemmeside med forskellige programtips

Charlotte S.H. Jensen

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Konfirmation
Gotisk skrift og navneskik
Folketællinger