Menu
Forrige artikel

24 vejledningsvideoer om arkivalier og DNA-tests

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1722

 

I december offentliggør Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie 24 vejledningsvideoer. Her kan man se, hvordan man arbejder med skiftearkivalier og amtsarkivalier, og hvordan man bliver DNA-testet og kan anvende sit testresultatet.

Videoerne er produceret af arkivar Michael Dupont, underviser Torben Albret Kristensen og læge Jacob H. Gren. Hver video varer ca. 3-5 minutter, og der er lagt vægt på den praktiske anvendelse.

Om Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie udgiver Personalhistorisk Tidsskrift og er Danmarks ældste forening for slægtsforskning. Det blev stiftet i 1879 under navnet Samfundet for Dansk-Norsk Genealogi og Personalhistorie, men i 1926 blev der oprettet en lignende forening i Norge, og Samfundet ændrede herefter navn til det nuværende. I 1987 stod Samfundet bag oprettelsen af det, der senere blev til DIS-Danmark, i dag Danske Slægtsforskere.

Samfundets formål er at vække og vedligeholde interessen for slægtsforskning og personalhistorie og at formidle viden om disse emner.

Hvor videoerne kan ses fra den 1. december

Alle, der har lyst til at arbejde med arkivalier og finde oplysninger om fortidens mennesker, kan drage nytte af vejledningsvideoerne. Videoerne kan fra den 1. december findes her: https://genealogi.dk/index.php/julekalender.html

Her vises det, hvordan man arbejder med amternes journalgrupper

[Historie-online.dk, den 1. december 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Københavnerhistorier
Museum på Rejsen 36: Novi Sad, Serbien
900 år gamle hjulspor frem i lyset