Menu
Forrige artikel

Hjørring Kommunearkivs kildepakker

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1917

 

Arkivet lancerer nye hjemmesider med såkaldte kildepakker med lokale kilder om forsyningsvæsenet, samt en hjemmeside hvor du kan gå på opdagelse i de tidligere sognekommuners forhandlingsprotokoller.

Hjørring Kommunearkiv har gennem den sidste tid opdateret deres tilbud. På Kommunearkivets hjemmeside https://kommunearkiv.hjoerring.dk/se-kilder/ kan du finde et væld af originale dokumenter og billeder. Kildepakkerne består af gamle dokumenter i digitaliseret form, som fx er med til at give et indblik i -og fortælle historien om, hvordan Vendsyssel blev påvirket af nye teknologiske muligheder. Det er naturligvis ikke alt arkivets materiale, der findes i kildepakkerne. Hjemmesiden er blot toppen af det store isbjerg af arkivmateriale, som findes på kommunearkivet. De nye pakker handler om Forsyningsvæsenet og er opdelt i underemnerne: Lokale kilder om vand og Lokale kilder om gas. Her er kildepakkerne med til at præsentere arkivmaterialet i en form, så de er brugbare for både børn og voksne.

På kommunearkivet er man ikke i tvivl om det potentiale, der er i de mange hyldemeter af gamle papirer, som arkivet gemmer. ”Kilderne giver et fantastisk indblik i, hvad det betød for almindelige menneskers hverdag, at de fx fik indlagt gas og vand i deres huse. Samtidig sætter de gamle dokumenter nutiden i perspektiv. Ikke mindst i forhold til de udfordringer med blandt andet klimaforandringer, som samfundet står overfor i dag” udtaler historiestuderende Bjørn Ask Olesen, som har lavet de nye kildepakker under sin praktik på arkivet i efteråret.

Yderligere er der også blevet lavet en underside på kommunearkivets hjemmeside, hvor de tidligere sognekommuners forhandlingsprotokoller løbende bliver digitaliseret og efterfølgende tilgængeliggjort. I sognerådsprotokollerne er det muligt at se store og små beslutninger, der er blevet truffet i lokalområderne i Vendsyssel.

[Historie-online.dk, den 1. januar 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kameraet og os
Kulturarv i krig
Brødremenigheden i et internationalt perspektiv