Menu
Forrige artikel

Aktiviteter i efterårsferien 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 253

 

Efterårsferie for store og små på Danmarks Jernbanemuseum

Efterårsferien er lige om hjørnet og på Danmarks Jernbanemuseum byder vi på spændende oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Se skuespil med Koblingerne, kør med veteranbus og med vores populære minitog, leg på Børnebanegården og hyg jer på den udendørs legeplads.

Fotograf: Ard Jongsma

Skuespil og spøgelsesleg for de mindste

Morten ser ud til at være pist væk! Til gengæld begynder der er gå rygter om, at der er et spøgelsestog på museets område. Se forestillingen og find ud af, hvad der mon sker. Der er to daglige forestillinger i perioden 16.-20. oktober - kl. 11:00 og kl. 13:30.

Forestillingen varer ca. 20 minutter og derefter vil der være mulighed for at deltage i en spøgelsesleg med skuespillerne.

 

Få en tur med veteranbussen

Oplev Odense med en rutebil fra dengang, farfar var barn. Veteranbussen kører på udvalgte dage i efterårsferien i tidsrummet kl. 10.00-15.00. Turen varer ca. 20 minutter og er gratis, når entréen til museet er betalt.

Hop ombord og få en tur med det populære minitog

Turen starter på vores miniatureudgave af Københavns Hovedbanegård og under turen på vores område kommer I forbi Den Gamle Lillebæltsbro, en storebæltsfærge og en stationsby. Der er afgang alle dage i efterårsferien.

Praktiske oplysninger

Der er ferieaktiviteter alle dage fra den 14. til 22. oktober
Museet åbner kl. 9-16
Børn (0-17 år) har altid gratis adgang
Vores café har åben alle dage kl. 10-15
Alle aktiviteter på museet er gratis, når entreen er betalt

-------

Efterårsferie på Krigsmuseet: Kom med i modstandsbevægelsen for en dag

Tag børnene med på Krigsmuseet i efterårsferien. Jeres mission er at gå under jorden som hemmelige modstandsfolk og stoppe den tyske besættelsesmagt.

Det er midt om natten, og Danmark er henlagt i bælgravende mørke. Ikke en eneste lysstråle slipper ud fra de mange huse og lejligheder. Lyden af tyske soldaters fodtramp runger gennem de mørklagte gader.

Året er 1943, og Danmark er besat af Tyskland.

Men i mørket lister også andre personer rundt. Personer, der helst vil undgå at støde ind i de mange tyske soldater. De er nemlig med i modstandsbevægelsen og på vej til et møde, hvor de skal planlægge deres næste modstandsmission - en mission, der skal stoppe tyskerne og sørge for, at Danmark atter bliver frit.

Og de har brug for flere modige modstandsfolk, hvis missionen skal lykkes. Måske er det jer?

I efterårsferien kan store og små gæster på Krigsmuseet lære at blive modstandskæmpere – det kræver nemlig nogle helt særlige færdigheder, som for eksempel at kunne flygte fra det hemmelige, tyske politi. Eller knække koder med information om modstandsbevægelsens næste hemmelige mission.

Alt sammen vigtig viden i kampen for Danmarks frihed, hvor missionen bl.a. er at hjælpe de danske jøder med at flygte til Sverige.

Så tag en tur på Krigsmuseet og prøv kræfter med alt fra morsekodning og våbenhåndtering til at knække koder og male de allieredes flag.

Aktiviteten giver samtidig et indblik i Danmark under 2. Verdenskrig, og hvordan det har været at være en del af modstandsbevægelsen.

Praktisk info:
Dato: 16-22. oktober
Tidspunkt: 10-15 (sidste start kl. 14.15)
Målgruppe: 6-10 år

[Historie-online.dk, den 26. september 2023]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Oplev smukke og sjældne smykker fra vikingetiden
Gamle Esbjerg-værksteder granskes
Virtuelt besøg på verdens største fængselsmuseum