Menu
Forrige artikel

Den store badedag på Mosede Fort

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2472

 

Så kom sommeren, og på Mosede Fort inviterer vi til Den Store Badedag anno 1919.
Dagen igennem vil hele fortet og det skønne rekreative område emme af liv og aktivitet. Alle inviteres til at komme og være med til at gøre dagen ekstra festlig.

Nyd din mad i det fri
Glæd dig til en festlig dag, hvor du enten kan tage egen frokost med og nyde den i det grønne område, eller du kan forudbestille en delikat historisk madkurv for to personer, der afspejler den danske madkultur i tiden omkring 1. Verdenskrig. Du kan også besøge Timewinders nostalgiske kaffesalon, hvor der serveres kaffe og kage efter Emma Gads forskrifter. Både børn og voksne er velkomne til at prøve de 100 år gamle lege for børn (måske bliver de populære igen). Du kan også få taget et feriebillede med dig selv anno 1915 og sende det som postkort. Dagen igennem kan du opleve, hvordan området bliver levendegjort, købe dagens avis anno 1914-1919 og høre avisdrengen fortælle, hvad der sker ude i den store verden (og få forklaringen på, hvorfor vi har valgt netop denne dag).

Tag din egen madkurv med eller køb en historisk madkurv på forhånd og nyd din frokost i det grønne

Rundvisninger
Med billet til museet tilbydes gratis rundvisninger både inde og ude. Kl. 11, 12, 13 og 14 vil der være indendørs rundvisninger i museets udstilling – ”På kanten af krig” – om Danmark under 1. verdenskrig. Kl. 12:30 er der rundvisning i udearealerne, hvor du kan høre om fortet og hærens kanoner, geværer, uniformer og meget mere.

Teaterforestilling ”De Goder Vi Har”
Kl. 13 kan du opleve en spændende teaterforestilling, der er skrevet og instrueret af skuespillere fra Skuespillerakademiet. Forestillingen med titlen ”De Goder Vi Har” bygger på resultater fra museets forsknings- og formidlingsprojekt ”Kampen om maden 1914-18”. Skuespillerne inviterer alle med igennem Mosede Forts unikke udendørsområde og fører publikum med sig ind i køkkenet og ud på gaden i et datidens Danmark, hvor ”Hungerspøgelset” stod for døren. Forestillingen er en collage-fortælling sat sammen af en række vidt forskellige scener. ”De Goder Vi Har” fortæller historien om det lille land i den store krig – og om de enorme forandringer, krigen satte gang i, både på de helt store planer og på helt almindelige menneskers tallerkener og ikke mindst det sammenhold og de omvæltninger, der skulle til for at holde danskerne mætte. 

Bademode – og måske en tur i bølgen blå
Sidst men ikke mindst, så kan alle glæde sig til et modeshow med historisk badetøj gennem tiden. Her fremviser modellerne udviklingen af badedragten, fra de store udstyrsstykker fra slutningen af 1800-tallet med badesko, badestrømper og badehat til 1990ernes små lycramodeller i neonfarver. Oplev en sanselig historiefortælling, når du til tonerne af tidens hotteste musik, elegant føres igennem 100 års badekultur.

Gæsterne på dagen kan glæde sig til et både informativt og underholdende badetøjsmodeshow (Foto: Cathrine Lyngbæk)

Hvis vejret er til det, så er det jo helt oplagt at tage en tur i bølgen blå – SÅ er sommeren for alvor skudt i gang!

Den Store Badedag finder sted på Mosede Fort, Mosede Strandvej 87a, 2670 Greve, lørdag d. 29. juni kl. 11-16.

Program for dagen

Kl. 11-16: Museet har åbent

Kl. 11-16: Kaffesalonen er åben

Kl. 11, 12, 13 og 14: Rundvisninger på museet

Kl. 12.30: Udendørs rundvisning i det militære område

Kl. 13:30: Teaterforestilling ”De Goder Vi Har”

Kl. 15: Badetøjsmodeshow

[Historie-online.dk, den 24. juni 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 39 - Ølflaske
Museumsnumre 43 - Mursten
Dansk søfartshistorie