Menu
Forrige artikel

Husker du 90'ernes og 00'ernes byture?

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3466

 

Få din ungdomsbrandert på museum. Kulturmuseet i Vejle har netop påbegyndt en kortlægning af Vejles natteliv i perioden 1990-2010, og vil meget gerne høre historierne om dine byture.


Fortæl om hvor du gik i byen i 90'erne og 00'erne på vejlemuseerne.dk/natteliv og hjælp meget gerne med at få dine venner og familie til også at sende ind. Du kan fx dele linket i en Facebook-gruppe for din gamle gymnasieklasse. Stockfoto.

"Selvom det ikke er rart at indrømme det, så er 90'erne på nuværende tidspunkt blevet en del af Historien - med stort H. Det legendariske dansested Røde Mølle, som er et af omdrejningspunkterne i vores udstilling om fest og fritidsliv, lukkede i 1990, så det er oplagt at vi nu begynder arbejdet med at kortlægge den efterfølgende epoke i Vejles nattelivs historie. Og så håber vi bare at førstehåndskildernes erindringer ikke er alt for slørede af alkoholindtag..." fortæller Rasmus Skovgaard Jakobsen, museumsinspektør på Kulturmuseet i Vejle og fast fredagsinventar på Dæmningen i perioden 2004-2007.

For at sikre ungdoms- og fritidslivets historie for eftertiden søger Kulturmuseet netop nu efter beretninger, fotos og genstande fra det vejlensiske natteliv i perioden 1990-2010.

Museet vil gerne høre, hvor du gik i byen, hvad du drak, hvilken musik der fik folk ud på dansegulvet, hvor det var bedst at møde det modsatte (eller samme) køn, hvordan du kom hjem og meget mere.

"Vi er også meget interesseret i fotos og genstande fra dine byture. Så har du billeder af forfesten, dansegulvet eller lignende, så send dem ind! Og har du ´lånt´ et askebæger, en kuglepen, ølglas eller andet, så vil vi meget gerne have det til vores samlinger!", slutter Rasmus Skovgaard Jakobsen.

 

Fortæl din historie på vejlemuseerne.dk/natteliv

Et Vejle-diskotek, der fik vokseværk

På vejlemuseerne.dk kan du allerede nu læse historien om Crazy Daisy - et af Vejles mest populære diskoteker, der voksede sig til en national kæde, og nærmest er blevet synonymt med begrebet provins-diskotek. Mere digitalt indhold kommer til, efterhånden som projektet udvikler sig.

Historien om Daisy's åndelige forgænger Moulin Rouge, der lukkede i 1990, bliver fortalt i Kulturmuseets faste udstilling om fest og fritidsliv, der står klar i en ny og opdateret udgave, når museet forhåbentlig snart genåbner.

Fire historiske steder at gå i byen i Vejle

Restauranterne i Skyttehusgade 42
Skyttehusgade 42 har lagt navn til flere etablissementer gennem tiden, såsom Sevilla, Café du Sport, Skovbrynet, Sommerlyst, Apollo og Tyrolerlandsbyen. Sidstnævnte blev pigtrådstempel i 1960'ernes Vejle.

Romantica på Dæmningen
Med sine plysstole og kulørte drinks var danserestauranten Romantica på Dæmningen 34 et oplagt sted for romantik. Stedet lukkede i 1984 og blev i stedet til Rainbow Club.

Moulin Rouge i Orla Lehmannsgade
Restauranten og forlystelsesstedet Røde Mølle åbnede i 1929 og lukkede i først 1990. Møllen var det fineste og længstlevende etablissement i Vejle.

Crazy Daisy i Midtpunktet
Crazy Daisy i Vejle åbnede i 1991 og blev hurtigt populært. På bare 5 år blev åbnet 15 nye Daisy'er i byerne omkring Vejle. Diskoteket i Vejle lukkede i 2007, men kæden eksisterer stadig.
 

[Historie-online.dk, den 3. februar 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vejle Stadsarkiv 50 år
TV-tips, uge 17, 2023
Jacques-Yves Cousteau - Historiens Aktører nr. 48