Menu
Forrige artikel

Jernbanen på film

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1531

 

Der findes utallige film om jernbanen. Det gælder film produceret af diverse jernbaneselskaber, men i særdeleshed film optaget af private. Det er noget storslået over de store maskiner, der brager frem på skærmen.

En af filmhistoriens første film hedder ”Tog kører ind på perronen”. I filmen fra 1896 kører toget fra perronen videre ud mod publikum. Det har formentlig været en voldsom oplevelse for et publikum, der ikke var vandt til levende billeder. Siden har toget været et yderst yndet motiv for alverdens filmskabere.

Dansk Filminstitut har på deres site ”Danmark på film” skabt teamet Med tog gennem Danmark. På temasiden kan tog-elskeren tage på en nostalgisk tur til fortiden med unikke historiske dokumentarer, optagelser og DSB-kampagnefilm fra starten af det 20. århundrede og frem. Se temaet her: https://www.danmarkpaafilm.dk/tema/med-tog-gennem-danmark

Torsdag den 8. december inviterer Danmarks Jernbanemuseum og Dansk Filminstitut til en levende aften, hvor vi fortæller om et udvalg af de fantastiske jernbanefilm. Filmformidler Sara Prahl er aftenens togfører og byder både nostalgikere, filmelskere og togentusiaster velkomne ombord.

Om arrangementet

JernbaneVIDEN: Historiske jernbanefilm

Dørene åbner kl. 19.30

Læs mere på www.jernbanemuseet.dk.

Foto på forsiden: Døgnet rundt med DSB. Emil Terkelsen 1944. Det Danske Filminstitut.

[Historie-online.dk, den 30. novembere 2022]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 41, 2023
Fortfest på Mosede Fort
Ragnarock på Roskilde Festival