Menu
Forrige artikel

Veterantog mellem Aarhus og Silkeborg

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2194

 

Danmarks Jernbanemuseum inviterer på veterantogtur mellem Aarhus og Silkeborg, hvor der er mulighed for at nyde det smukke Midtjyske Søhøjland med søer og skov.

Første del af turen går gennem de Aarhusianske forstæder, og mellem Stilling og Silkeborg bringer togturen os gennem det smukke Midtjyske Søhøjland mellem søer og skov.  Vi passerer søerne Stilling Sø, Skanderborg Sø, Mossø, Ry Møllesø, Birksø, Knudsø, Brassø, Borresø og Julsø, og kommer foruden købstaden Skanderborg gennem stationsbyerne og stoppestederne Viby J, Hasselager, Hørning, Stilling, Alken, Ry, Sejs, Svejbæk, Laven og Alling.

Der er to daglige afgange fra Aarhus via Skanderborg og Ry til Silkeborg den 21. og 22. august 2021 kl. 10.18 og 13.18. Turen varer ca. to timer. På turen udleveres en folder, hvor I blandt andet kan læse mere om jernbanen mellem Aarhus og Silkeborg, Søhøjlandet, de broer, stationer og byer I kommer forbi på turen.

Det er muligt at stå af og på i Skanderborg og Ry, men der skal købes billet til hele turen.

Turen køres med MY 1135 fra 1957. MY-lokomotiverne blev fra introduktionen indbegrebet af styrke og et moderniseret DSB. Fra leveringen kørte det de internationale tog og de store landsdelstog, som E-maskinerne ellers havde stået for. Fra 1954 blev det leveret i fire serier fra Nohab i Sverige, der byggede på en licens fra General Motors i USA. MY 1135 blev leveret som en del af 3. serie fra 1957 og udgik af den ordinære drift i 1997. Det blev dog i drift hos DSB frem til 2009. MY 1135 er ny-restaurereret og fremstår i sin oprindelige bemaling.

 Fotograf: søren Jakobsen

Veterantog på Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum tilbyder anderledes veterantogture rundt i Danmark. Turene i de historiske tog gøres levende af fortællinger om de steder, vi kører forbi, og de steder, hvor vi gør holdt. Det sker enten ved en medrejsende formidler eller i en folder, der beskriver turen og området. Vi kører i hele landet.

Danmarks Jernbanemuseum råder desuden over egne skinner og station på museets område i Odense. På udvalgte dage kører vi veterantog på museets strækning. En kørsel varer ca. 10 minutter. Kørslerne på museet er gratis, når entreen er betalt.

Alle kørsler kan ses på www.jernbanemuseet.dk

[Historie-online.dk, den 18. august 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 43, 2021
Jeppe Tang - Historiens Aktører nr. 27
Verden rundt på museum